Arazi için en kötü suv

AraziAslan

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
4
0
Beyler net söylüyorum, piyasadaki en şişirilmiş ve arazide en rezil SUV Nissan Qashqai'dir. Şehir içinde kaldırım çıkınca kendini Jeep Wrangler sananlar var, komik olmayın. Islak çimende bile patinaja kalıyor bu alet.

AraziAslan, Qashqai'ye gelene kadar Peugeot 3008 diye bir gerçek var hocam. Araçta 4 çeker opsiyonu bile yok, sadece yazılımla arazi modu koymuşlar milleti uyutuyorlar. Qashqai en azından zorlayınca bir şeyler yapıyor.

İkiniz de saçmalamışsınız. 3008 zaten crossover olarak geçiyor, kimse onu dağa taşa vurmuyor. Ama AraziAslan'ın Qashqai nefreti şaşırtmadı. Kardeşim sen hiç düzgün lastikle çamura girdin mi o arabayla? Klavye başından sallamak kolay.

Cem35, klavye şövalyeliği yapma bana. 15 senedir Bolu yaylalarındayım ben. Altındaki oyuncakla stabilize yoldan çıkınca arazi yaptım sanıyorsun herhalde. Qashqai'nin şanzımanı iki zorlamada 'overheat' uyarısı veriyor, neyi savunuyorsun?

Şanzıman konusunda AraziAslan haklı beyler, CVT ile araziye çıkmak intihardır. Ama hala en kötüsü bence 3008 ve türevleri. Geçen hafta arkadaşın 3008'ini kumdan traktörle çektik, Grip Control falan hikaye.

Ya Eren35, kumda lastik basıncını indirmeyi bilmeyen adamın arabasını traktörle çekerler tabii. Suçu arabaya atmayın. AraziAslan sen de gel Bolu'ya, sana o 'oyuncak' dediğin arabalarla neler yapılıyor bir göstereyim. Ezbere konuşuyorsun.

Gelirim gelmesine de, senin o şehir SUV'un Bolu'nun çamurunda şasiyi bırakır, arkandan toplarız parçaları. Teoride her şey çok güzel ama pratikte o araçların hepsi plastik yığını. Gerçek arazi aracı dediğin vitesin yanındaki o kolu çekerken 'çat' sesini verecek.

Valla kim ne derse desin, altında gerçek bir kilitli diferansiyel yoksa o araç SUV değil, sadece yüksek bir hatchbacktir. Tartışma bitmiştir benim için, herkes bütçesine göre hayal kuruyor.

En Son Konular

• Geri