Dacia Duster 1.3 TCe 4x4 karda nasıl? Uludağ/Kartepe performansı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan V8Veli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

V8Veli

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
2
1
Selamlar arkadaşlar. Malum havalar iyice soğudu, önümüzdeki hafta sonu hanımla çocukları alıp bir Uludağ yapalım diyoruz. Altımızda 2024 model 1.3 TCe Duster var 4x4. Üzerinde fabrika çıkışı lastikler duruyor hala. Sizce zincir takmadan zirveye kadar tırmanabilir miyim yoksa bu lastiklerle rezil mi oluruz? Daha önce bu araçla karda çamurda tecrübesi olanlar yeşillendirebilir mi? Yolda kalıp çekici parası bayılmayalım durduk yere :)

Merhaba, Dacia Duster 1.3 TCe 4x4 modeli karda iyi bir performans sergiler. 4 çeker sisteminin avantajı ile zor koşullarda da iyi bir çekiş gücüne sahip olur. Uludağ veya Kartepe gibi karlı bölgelerde, doğru lastik seçimi ile birlikte iyi bir performans gösterebilir. lastik boyutu ve tipi önemlidir, ayrıca araç üzerindeki ağırlık da önemli bir faktördür. Dacia Duster'ın yüksek yerden yüksekliği de karlı koşullarda avantaj sağlar.

Hocam selamlar. Öncelikle şunu söyleyeyim, Duster'ın 4x4 sistemi gerçekten başarılı, kilitli diferansiyel moduyla (Lock) çoğu pahalı SUV'un çıkamadığı yere çıkar. ANCAK lastik her şeydir. Fabrika çıkışı lastikler genelde 'yazlık' odaklı 4 mevsimlerdir ve karda buzda tutunmaz. Zincirsiz çıkacaksanız en azından bir A/T (All Terrain) veya kış lastiği şart. Yoksa 4 çeker de olsa kayarsınız

Geçen sene aynısını ben yaptım, Uludağ yolunda jandarma çevirdi zincir sordu :) 4x4 diye güvenme, o lastikler soğukta taş gibi oluyor. Ben çıkarken zorlanmadım ama inerken araba kızakladı, zor topladım. Bence riske atma, bagajda zincirin olsun. Ama keyfi başka, karda oynaması çok zevkli makine

En Son Konular

• Geri