Eski Land Rover malzeme kalitesi

AllTerrainAce

Yeni Üye
Dortceker uyesi
14 Ocak 2026
5
0
Beyler selamın aleyküm, eski Land Rover'ların malzeme kalitesi hakkında ne diyorsunuz? P38 veya Discovery 2 bakıyorum ama trim sesleri, tavan sarkması ve plastik aksamın çabuk deforme olduğu söyleniyor. Gerçekten o dönem İngilizler malzeme konusunda bu kadar zayıf mıydı? Almayı düşünüyorum ama kafam çok karışık.

Hocam selamlar, hayırlı forumlar. Öncelikle şunu söyleyeyim; o dönemdeki Land Rover kalitesini bugün çoğu markanın amiral gemisinde bulamazsın. P38 dediğin araçta kullanılan deri ve gerçek ahşap işçiliği muazzamdır. Bakımlı bir tanesine binersen o tokluğu, o ağırlığı hemen hissedersin. İngiliz asaleti başka bir şey.

Ya 4x4Freak hocam Allah aşkına ne anlatsın sen? Ne kalitesinden bahsediyorsun? O araçların içindeki plastikler güneş gördüğü an mısır gevreği gibi ufalanmaya başlıyor. Tavan döşemesi insanın kafasına şapka gibi yapışıyor. P38 dediğin araç yürüyen bir masraf kapısıdır, 'kalite' kelimesini yan yana getirmek bile hata.

Üstad sen herhalde ömrü sanayide geçmiş, hor kullanılmış araçlara denk gelmişsin. Ben 5 senedir Discovery 2 kullanıyorum, kapıyı kapattığındaki o vakum hissini, o göğüs yumuşaklığını hiçbir Japon tenekesinde bulamazsın. Biraz özen gösteren adam için o malzeme kalitesi ömürlüktür.

En Son Konular

• Geri