Frontera Arazide nasıl

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mehmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mehmet

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
3
0
Selamlar arkadaşlar, yakın zamanda bir Opel Frontera almayı düşünüyorum ama arazi performansı konusunda kafamda soru işaretleri var. Genelde hafta sonları hafif-orta şeker kamp ve çamur rotalarına girerim diyorum. 2.2 dti mı yoksa 2.0 sport mu daha mantıklı? Parça sıkıntısı çok yaşatır mı? Tecrübesi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

Hoş geldin hocam. Frontera aslında gizli kahramandır, şasesi Isuzu Trooper ile aynıdır yani kaya gibidir. Ama 2.2 motorun yakıtı biraz üzer, parçası da Opel olduğu için her mahalledeki parçacıda bulunmaz ama internetten çözülür. Arazi performansı seni şaşırtır, ağır araçtır iyi yere basar.

Bende 2.0 Sport vardı, kısa şase olduğu için arazide çok çeviktir ama hoplaya zıplaya gidersin, konfor bekleme. Tek sıkıntısı bagajı çok dar, kamp yüküyle zorlanırsın. Eğer ailecek gideceksen 5 kapı uzun şase bakarsan daha konforlu olur.

Kardeşim selam, 3 yıl kullandım 2.2 dti. Şanzımana dikkat et, özellikle arazi şanzımanından uğultu geliyorsa uzak dur, masrafı ağır olur. Bir de sensörleri biraz nazlıdır, derin sudan geçince falan arıza lambası yakmayı sever. Ama karda kışta tank gibi gider, banamısın demez.

Güzel bir yükseltme kiti ve altına düzgün bir MT lastik attın mı çoğu pahalı arazi aracını peşinden koşturursun. Ben geçen kış Bolu'da karda milletin yolda kaldığı yerden vura vura geçtim. Fiyat/performans olarak şu piyasada daha iyisi zor bulunur.

Arkadaki LSD kilit (sınırlı kaydırmalı diferansiyel) sağlamsa tadından yenmez, çapraza düştüğünde seni kurtarır. Ama çoğu ilandakinde kilit bitik oluyor, ona bir baktır mutlaka. Bir de önlere manuel hub takmanı öneririm, otomatik olanlar bazen tam kilitlenmiyor çamurun içinde kalırsın valla.

Valla bütçen kısıtlıysa ve off-road hobisine yeni başlayacaksan en mantıklı araçlardan biri. Parçası pahalı diyenlere bakma, artık çıkmacısı da çok yan sanayisi de var. Alırken şaselerdeki çürüğe ve motorun üflemesine dikkat et gerisi hallolur. Şimdiden hayırlı olsun.

En Son Konular

• Geri