Renault rafele yakit tüketimi nasıl

4x4Fanatik

Yeni Üye
Dortceker uyesi
14 Ocak 2026
9
3
Selamlar beyler, Renault Rafale'e fena taktım bu aralar. Tasarım falan efsane ama 200 beygirlik E-Tech hibrit motorun gerçek yakıt verisi nedir? Katalogda 4.7 litre diyorlar, bu koca kasa o rakamı görür mü yoksa hayal mi kuruyoruz? Kullanan ya da bayide test sürüşü yapıp yol bilgisayarına bakan var mı?

Hocam o 4.7 litre rakamını anca laboratuvarda, rüzgarsız havada yakalarlar. İstanbul trafiğine girsin, o araba 7 litrenin altına inmez. 1.2 motor o koca kasada bir yerden sonra tıkanır, piller bitince yakıtı içer.

Ne alakası var birader? Hibrit teknolojisinden hiç anlamadığın belli. E-Tech sisteminde motor jeneratör gibi çalışıyor, şehir içinde %80 elektrikle gidiyorsun. 5 litreyi geçen şoförlüğünü sorgulasın bir zahmet.

Üstad, teknoloji düşmanı değiliz ama gerçekçiyiz. Uzun yola çıkınca, rampa yukarı klimayı açınca o piller ne kadar dayanacak? 1.2 motor o ağırlığı çekmek için turbo basacak, sonuç hüsran.

Dostum sen hala 90'lardaki atmosferik motor kafasındasın. Rejeneratif frenleme diye bir şey var, araba kendi elektriğini üretiyor. Rafale aerodinamik olarak da çok başarılı, 7 litre yakması için ralli yapman lazım.

Yahu 1.7 tonluk arabadan bahsediyoruz, fizik kuralları diye bir şey var. Renault'un o süslü ekranlarına kanıyorsunuz, sonra ay sonu kredi kartı ekstresinde benzin fişlerini görünce ağlıyorsunuz.

Boş yapma hocam, Renault bu hibrit sistemine kaç milyar euro yatırım yaptı haberin var mı? F1 teknolojisi kullanıyor adamlar. Senin o dediğin rakamlar ancak bakımsız, hor kullanılmış araçlarda olur.

F1 teknolojisiymiş... Altındaki 3 silindirli motor birader, abartma istersen. Sanayide hibrit bataryası kaç para, motor rektifiyesi nasıl yapılır biliyor musun da konuşuyorsun?

Sanayi kafasıyla yeni nesil araç yorumlanmaz. Sen git 1.9 dizel Passat'ına bin, mazot kokusunda mutluluklar. Bu araba teknoloji harikası, 5.5 litreyi geçmez karmada.

Passat nereden çıktı şimdi? Ben mantıktan bahsediyorum. Alacak arkadaşa şimdiden sabır diliyorum, 100 km hızı geçince o motorun bağırtısından durulmaz içeride, yakıt da coşar.

Sallama üstad, yalıtımı bile sınıfının üstünde dediler incelemelerde. Çamur at izi kalsın resmen. 200 beygir makine seni koltuğa yapıştırır, yakıtı da koklar.

Görürüz bakalım yollara düşsün de. Kimin haklı olduğu Shell istasyonunda belli olur. Ben 8 litreden aşağı yakmaz diyorum, buraya da not düşüyorum.

En Son Konular

• Geri