Tiggo 8 Pro vs 3008: LPG’de Kim Çöker?

Tiggo_Pilot

Yeni Üye
Dortceker uyesi
14 Ocak 2026
2
1
Beyler selam, Tiggo 8 Pro'nun 1.6 TGDI motoru mu yoksa 3008'in 1.2 Puretech/1.6 Puretech motoru mu LPG'ye daha dirençli? Malum yakıt fiyatları bel büküyor, bu tank gibi araçları LPGsiz yürütmek zor. Hangi blok daha çabuk havlu atar? Teknik bilgisi olanlar yeşillendirsin.

Peugeot cephesinde 1.2 Puretech motorlara LPG taktıran gördüm ama ömrü ne olur meçhul. 3008 şehir içi konfor arabasıdır, o narin motoru LPG ile yormaya gelmez. Tiggo ise zaten 2 ton, LPG taksan bile o kütleyi çekene kadar motor can çekişir. Bence ikisi de bu topa girmez.

Direkt enjeksiyonlu motorlarda LPG işi hala tam oturmadı. Tiggo 8 Pro'daki Acteco motor çok yüksek basınçla çalışıyor. Prins VSI-3 DI gibi üst segment bir kit lazım, o da dünya para. 3008'in THP/Puretech motorları zaten ısı yönetimi konusunda hassas, LPG ile subap erimesi yaşaman an meselesi olur.

Valla kimse kusura bakmasın ama bu araçlara LPG taktıran masraftan kaçarken motoru kucağına alır. Tiggo'nun bloğu döküm sağlam diyorlar ama o turbo sıcaklığıyla LPG birleşince piston tepeleri ne hale gelir düşünemiyorum. İkisi de bu yükün altında çöker, ekonomi yapacağım derken servise ortak olursunuz.

3008 kullanıcısıyım, bu araçların ruhuna aykırı tüp takmak. SUV dediğin zaten aerodinamik olarak dezavantajlı, bir de bagaja tank koyup o ağırlığı eklemek mantıksız. Chery motoru çok yeni, uzun vadede LPG'de ne tepki vereceği meçhul bir kumar.

Chery’nin 1.6 TGDI motoru aslında çok sağlam, Çin’de milyon kilometre testlerinden geçiyor. Doğru kit ve iyi bir ayarla Tiggo, 3008'den daha uzun dayanır. Peugeot'nun motor bloğu daha ince yapıda, en ufak yüksek ısıda conta yakma riski taşıyor. Chery bu konuda daha güven verici.

Arkadaşlar ben yeni aldım Tiggo'yu, garanti dışı kalıyor mu LPG takınca? Bir de bu sıvı sistem LPG'ler çok pahalı diyorlar, aradaki fiyat farkına değer mi? 3008 çok dar gelmişti bana o yüzden Chery seçtim ama yakıt gerçekten ocak söndürüyor.

Sıvı sistem (Liquid SI) taktırırsan ikisi de sorunsuz yürür ama amorti etmesi 60 bin kilometreyi bulur. Tiggo 8 Pro'nun torku daha yüksek olduğu için LPG'deki ufak performans kaybını daha az hissedersin. 3008'in 1.2 versiyonu zaten yokuşta bayılıyor, tüple iyice traktöre döner.

Tiggo 8 Pro dediğin makine 183 beygir. O gücü LPG ile beslemek için regülatörün çok sağlam olması lazım. Fakir karışıma düştüğü an o güzelim Acteco motoru eline alırsın. 3008'in ise zaten kronik kayış sorunları var, bir de LPG'nin ısısıyla o kayışı iyice pişirirsiniz. Bence iki araç da LPG için yanlış tercih.

En Son Konular

• Geri