TOGG ile Dağa Taşa Çıkılır mı? Off-Road Performansını Tartışıyoruz

Toggman

Yeni Üye
Dortceker uyesi
12 Ocak 2026
7
3
Selamın aleyküm beyler, hayırlı forumlar. T10X aldık, asfaltta canavar gibi ama merak ettiğim bir mevzu var. Bizim hanım tarafının yaylası biraz çetin, son 5 km bildiğin stabilize yol, taşlık falan. Bu aletle dağa taşa vursak altını kucağımıza alır mıyız? Torku yüksek falan diyoruz ama o ağırlıkla çamura saplansak kurtarabilir miyiz? Deneyen, zorlayan oldu mu? Şimdiden eyvallah.

Hocam hayırlı olsun öncelikle. Ama Togg'un yeri asfalttır, öyle hardcore off-road'a gelmez. Alt takımı falan hassas olabilir, yazık edersin o kadar paraya. Üzülürsün sonra.

Dostum tork mevzusunda sıkıntı yaşamazsın, elektrikli motor her türlü tırmandırır ama o bataryanın ağırlığı (yaklaşık 2 ton) yumuşak zeminde seni üzer. Battın mı traktör bile zor çeker demedi deme.

Geçen hafta Bolu tarafında gördüm bir tane, bayağı çamurlu yola girmişti. Şoförüyle konuştum, 'altı biraz alçak ama dikkatli gidersen sıkıntı yok' dedi. Yine de bir Land Rover performansı bekleme tabii.

Üstad altı çok alçak değil aslında ama yaklaşma ve uzaklaşma açıları off-road için hiç uygun değil. Tamponu falan bir yerde bırakırsın, parçası da pahalıdır şimdi, macera arama bence.

Kardeşim ben Kia Sportage ile bile girerken iki kere düşünüyorum, Togg çok daha teknolojik ve hassas bir alet. Şehirde keyfini sür, yayla için altına bir tane eski Lada Niva çek geç.

Valla hocam lastik çok önemli. Üzerindeki fabrika çıkış lastikleri tamamen asfalt odaklı. Onlarla ıslak çimende bile patinaja düşer kalırsın. Dağa çıkacaksan en azından bir A/T lastik lazım ama o da menzili direkt öldürür.

Alt muhafaza sacı var diye biliyorum ama yine de çok güvenme hocam. Sonuçta alt katta batarya paketi var, sert bir kayaya denk gelirsen Allah korusun başın çok ağrır. Rez alayım konuyu, takipteyim.

Anadolu yollarında T10X bayağı popüler oldu ama off-road başka bir dünya üstad. Stabilize yolda gitmekle dağa çıkmak aynı şey değil. Bence çok zorlamadan hanımı kırmadan usulca git gel, aksiyona girme.

En Son Konular

• Geri