• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

A/T (All-Terrain) Lastiklerle Yazın Uzun Yola Çıkılır Mı?

ErenGider

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar selamlar, elimde 2022 model bir Toyota Hilux var. Üzerinde BF Goodrich KO2 A/T lastikler takılı. Haftaya İstanbul'dan Antalya'ya, oradan da Fethiye taraflarına uzun bir tatile çıkmayı planlıyoruz. Toplamda 2000-2500 km yol yapacağım. Hava sıcaklıkları malum 40 dereceyi buluyor. Bu A/T lastiklerle asfalt performansı nasıl olur? Çok ses yapar mı, yakıtı çok etkiler mi ve en önemlisi güvenlik açısından ani frenlemede sıkıntı yaşatır mı? Daha önce yazın bu lastiklerle uzun yol tecrübesi olanlar paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

bişey olmaz kardeş biz karda kışta çamurda gidiyoz asfaltta mı gitmicez tak devam et

ses yapar kafa ütüler direk yol lastiği taktır rahat et

herkez bişey der ben 5 senedir yaz kış sökmedim hiçbişey olduğu yok

Cevaplar için sağ olun ama biraz daha teknik detay lazım. Araçta 4 kişiyiz, kasa da dolu olacak. Sıcak asfaltta bu dişli lastikler iyice yumuşayıp yolu bırakır mı diye korkuyorum. Bir de uğultu mevzusu 110-120 bandında çok rahatsız eder mi? Müzik sesini bastıracak kadar var mı o ses? Fren mesafesi çok uzar mı?

yük varsa frene dikkat et direk kayar asfalt ağlar valla

müziği açarsın duymazsın asfaltta ses yapması normal dişli lastik sonuçta

erime felan yapmaz korkma sadece fren mesafen uzar ona göre sür

havaları 2-3 fazla bas yük varsa sıkıntı çıkarmaz yola devam

Geri
Üst Alt