Amarok mu Ranger mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ahmet34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ahmet34

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
6
0
Beyler selamlar, yeni bir pick-up almayı düşünüyorum ancak Amarok V6 ile Ranger Wildtrak arasında çok gidip geliyorum. Genelde şehir içi kullanacağım ama hafta sonları hafif off-road ve kamp için de uygun olsun istiyorum. Amarok'un konforu ve motor gücü mü, yoksa Ranger'ın arazi kabiliyeti ve duruşu mu? Tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi?

Hiç düşünme Amarok V6 al derim. O 3.0 motorun torkunu bir kere hissettin mi bir daha Ranger'ın yüzüne bakmazsın. Otobanda binek araçlarla dalga geçiyorsun resmen, konforu da tartışılmaz.

Amarok asfalt için güzel makine ama araziye girdiğin an iş değişir. Ranger'da bulunan mekanik diferansiyel kilidi ve 80 cm sudan geçme derinliği Amarok'ta hayal. Gerçek bir pick-up ruhu istiyorsan Ranger tek geçer.

İki aracı da uzun süre kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim: Eğer ağır off-road yapmayacaksan Ranger'ın o sert süspansiyonları şehirde belini büker. Amarok'un 4Motion sistemi karlı yollarda ve hafif arazide çok daha güven verici.

Ranger Wildtrak donanım olarak çok dolu ama 10 ileri şanzıman bazen vites seçerken kararsız kalabiliyor. Amarok'un ZF şanzımanı ise saat gibi çalışıyor. Yine de Ranger'ın o Amerikanvari duruşu bambaşka.

Masraf konusuna giren olmamış ama Amarok'un parça fiyatları ve servis maliyetleri can yakar. Alman arabası sonuçta, en ufak sensör arızasında dünya para dökersin. Ranger'ın parçası her yerde var ve daha makul.

Beyler Amarok dediğiniz araç aslında yerden yüksek bir Passat. Pick-up dediğin makaslı olur, yük taşımaya, çamura vurmaya gelir. Ranger'ın şasisi çok daha mukavemetli. Amarok'la araziye girip her yerinden ses gelmeye başladığında anlarsınız farkı.

Ranger'daki AdBlue sorunları ve elektriksel arızalar ne olacak peki? Forumlarda herkes şikayetçi. Amarok V6 motoruyla kendini kanıtlamış bir makine. Şehirli SUV konforu arayan adama Ranger tavsiye edilmez.

Valla ben fiyat/performans odaklı bakıyorum. Amarok V6'nın ikinci el fiyatları uçmuş durumda. O paraya çok daha dolu, daha yeni model bir Ranger alıp üzerine sağlam bir yükseltme kiti ve BF Goodrich lastik takarsın, kral olursun.

Şehir içinde Amarok çok daha rahat park ediliyor, dönüş çapı daha iyi. Ranger biraz hantal kalıyor dar sokaklarda. Ama dürüst olayım, o Wildtrak'in heybeti yanında Amarok biraz sönük kalıyor görsel olarak.

Hocam bence olay tamamen senin bütçene ve zevkine bakıyor. Eğer 'benim için performans ve prestij önemli' dersen Amarok; 'yok ben araziye girerim, aracım heybetli dursun, masrafı da nispeten az olsun' dersen Ranger almalısın.

En Son Konular

• Geri