Aracım Yakıtı Resmen Sömürüyor! Depoda Delik mi Var?

SuvSever33

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
5
1
Selam millet, başlıkta da yazdığım gibi 2018 model dizel otomatik aracım son iki haftadır resmen yakıtı içiyor. Şehir içi 6-7 litre yakan araba şu an 14-15 litrenin altına düşmüyor. Depoda delik olsa kokusunu alırım diyorum ama yok. Arabayı sürmeye korkar oldum, resmen cüzdanımı sömürüyor. Başına böyle bir şey gelen var mı, nereden başlamalıyım?

Hocam vakit kaybetmeden iyi bir ustaya git. Dizel araçta bu kadar keskin bir artış varsa muhtemelen hava akış metresi (MAF sensörü) ya da oksijen sensörü gitmiştir. Ayrıca enjektörlerin 'işeme' yapıp yapmadığını da kontrol ettirmen lazım. Bilgisayara bağlatınca arıza kodu verecektir zaten.

Geçmiş olsun kardeşim, senin motorun ömrü dolmuş bence. O değerler normal değil, rektefiye sıran gelmiş olabilir. Hazırla 100-150 bin lirayı. Bu devirde araba sahibi olmak dert, tamir ettirmeye çalışsan astarı yüzünden pahalıya gelir. Sat kurtul diyeceğim ama bu halde kimse de almaz.

Alman grubundan şaşmayacaksın işte, macera aramaya gerek yok. Benim 10 yaşındaki aracım hala fabrikadan çıktığı günkü gibi yakıyor. Muhtemelen bakımını aksattın ya da ucuza kaçıp yan sanayi parça taktırdın. Kalite tesadüf değildir, markaya değil sağlamlığa yatırım yapacaktın.

Arkadaşlar korkutmayın beni, ben de yeni araç aldım 10-11 litre gösteriyor. Ben o rakamları normal sanıyordum, 15 litre gerçekten çok mu? Benim araba da mı bozuk acaba? Şimdi okuyunca içime bir kurt düştü, servisi aramalı mıyım?

Mevzu yakıtın ne kadar yaktığı değil abicim, mazotun litresi kaç para oldu sen ona bak. 15 litre yaksa ne olur, 5 litre yaksa ne olur? Her türlü petrole çalışıyoruz. Ben arabayı kapının önüne çektim, aküsü bitmesin diye haftada bir çalıştırıyorum sadece. En iyisi toplu taşıma.

Hocam peki yakıt aldığın istasyonu değiştirdin mi son zamanlarda? Bir de lastik basınçlarını en son ne zaman kontrol ettin? Bazen çok basit bir şeyden, mesela tıkalı bir hava filtresinden bile fark edebilir ama 15 litre yine de çok ekstrem. Araba duman atıyor mu gaza yüklenince?

Kardeş senin depoya gece biri hortum sallıyor olmasın? Şaka bir yana, 15 litre yakması için arkanda 2 tonluk karavan çekiyor olman lazım. Ya da el frenini çekik unuttun herhalde. Bence sen o arabayı yak, sigortadan parasını al, daha kârlı çıkarsın lol.

En Son Konular

• Geri