• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Araziye çıkarken Yağ ve Bakım

AhmetBey

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar arkadaşlar, yeni aldığım 2015 model L200 aracımla bu hafta sonu Bolu Aladağlar tarafına ilk ciddi arazi sürüşüme çıkacağım. Aracın genel bakımları yeni yapıldı sayılır ama diferansiyel yağları ve şanzıman yağı konusunda kafam çok karışık. Bazı forumlarda 75W-90 tam sentetik öneriliyor, bazıları ise ağır hizmet tipi mineral yağların arazi şartlarında daha iyi koruma sağladığını söylüyor. Ayrıca motor yağı olarak şu an içinde 5W-30 var ama arazi kullanımında motor çok zorlanacağı için 10W-40'a mı geçmeliyim? Yağ filtresini her arazi sonrası değiştirmeli miyim? Bir de ön kilitli diferansiyel için özel bir katkı maddesi kullanmam gerekir mi? Deneyimli abilerimizden ve kardeşlerimizden tavsiye bekliyorum, yolda kalmak istemiyorum.

kardeş çok kurcalama 10 40 koy geç herkez bişey der kafan karışır

difransiyel dediğin demir yığını dök içine en ucuzunu direk devam et

yağ filtresi her seferde değişmez sanayici ağzı bunlar kanma

altına eğil bak sızdırma yoksa sür gitsin bişey olmaz o arabaya

Cevaplar için teşekkürler ama içim pek rahat etmedi. Özellikle ön diferansiyelde kilit olduğu için sürtünmeden dolayı ısınma yapar mı diye korkuyorum. Bir de arazi şanzımanında bazen geçişlerde 'cart' sesi geliyor, yağ eksikliğinden olabilir mi? Yoksa direk şanzımanı mı indirmek lazım? Bolu tarafı çok çamurlu olacak diyorlar, devirli kullanacağım için hararet ve yağ basıncı konusunda endişeliyim. Sentetik yağın ısıya dayanımı daha yüksek diyorlar, ondan mı kullansam?

o ses geliyorsa şanzıman bitmiş direk revizyon lazım yağla düzelmez

çamurda basarsan her araba ısınır korkma bişey olmaz herkezde var o ses

yağını tamamla direk vur dağa bayıra l200 dediğin tank gibi araba

usta dediğin parana çöker kendin bak seviyesine eksikse ekle direk devam

Geri
Üst Alt