• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

BFGoodrich KO2 mi, Falken Wildpeak AT3W mi? Kararsız Kaldım!

CokYolluCesur

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamün aleyküm abiler, arkadaşlar, hayırlı forumlar herkese.

Aracımın üzerindeki fabrika çıkış lastiklerinin artık miadı doldu. Hem günlük hayatta işe gidip gelirken kullanacağım hem de hafta sonları Şile, darlık taraflarında hafif-orta şeker kamp/off-road turlarına katılabileceğim bir AT lastik arıyorum.

Şu an piyasada iki lastik arasında feci kararsız kaldım: BFGoodrich KO2 ve Falken Wildpeak AT3W.

BFGoodrich zaten bu işin efsanesi, duruşu falan çok yakışıklı ama ıslak asfaltta kızak gibi kayıyor diyen çok var. Falken için de ıslak zemin ve kar performansı çok iyi diyorlar ama yanak mukavemeti BF kadar dayanıklı mıdır kafam karıştı. Kullanan, tecrübe eden abilerim bir el atarsa çok sevinirim. Hangisini alayım, neden? Şimdiden teşekkürler!

Aleyküm selam kardeşim. Macera aramaya gerek yok, bu işin vizyonu da misyonu da BFGoodrich KO2'dir. "Islak asfaltta kayıyor" diyenler viraja 120'yle giren tipler. Altındaki aracın off-road aracı olduğunu unutmayıp usul usul sürersen hiçbir şey olmaz.

Taşlık, kayalık yere girersin; Falken'ın yanağını dal keser, taş keser ortada kalırsın. BF'nin yanak mukavemetine hiçbir AT lastik yetişemez. Ben 3 sezondur kullanıyorum, taş gibi lastik. Al geç, kafan rahat etsin.

kardeşim selam. Yukarıdaki yoruma çok katılmıyorum. Ben haftanın 5 günü İstanbul trafiğinde bu arabayı kullanıyorum. Yılda 20 bin km yol yapıyorsam bunun ancak 2 bin km'si arazidir.

Falken AT3W aldım, dünya varmış dedim. BF kullanan arkadaşımın arabasına bindiğimde kafam şişiyor asfaltta, resmen uğultu yapıyor. Falken hem çok daha sessiz hem de yağmur yağdığında o tedirginliği yaşatmıyor insana. Islak zeminde yol tutuşu muazzam. Çamur performansı da bir AT lastiğe göre gayet yeterli. Günlük de kullanacaksan kesinlikle Falken derim.

Lastikte kış/kar performansına önem veriyorsan hiç düşünme Falken Wildpeak AT3W al. Lastiğin üzerinde 3PMSF (üç zirveli dağ içinde kar tanesi) logosu var, yani gerçek kış lastiği sertifikalı.

Yahu beyler, ikisi de AT lastik nihayetinde. Çamura girdiniz mi ikisi de 2 dakikada "kabak" lastik gibi dolar, ikisiyle de kalırsınız batakta 😁 Ağır off-road yapacaksanız gidin MT (Mud-Terrain) alın.

Selamlar. Ben de iki lastiği de farklı araçlarımda uzun süre deneyimlemiş biri olarak yazayım.

BFGoodrich ilk 15-20 bin km harika ama sonrasında hamuru sertleştikçe hem sesi artıyor hem de ıslak performansında ciddi düşüş yaşanıyor. Bir de her 10 bin km'de bir ön-arka (rotasyon) yapmazsan dişleri düzensiz aşınıyor.

Falken ise aşınma konusunda daha stabil. Diş derinliği zaten muadillerine göre çok derin (silika ömrü uzun). Ben eşimle, çocukla kampa gidiyorum; benim için güvenlik ve konfor ön planda. Bu yüzden şu anki aracıma Falken taktım ve çok memnunum. Karar senin ama aile kullanacaksa güvenlik için Falken derim.

Beyler olay dönüp dolaşıp bütçeye geliyor. BFGoodrich şu an ithal ve marka algısından dolayı Falken'a göre epey pahalı. Falken ise fiyata göre sunduğu performansla resmen hile kodu gibi bir lastik.

Aradaki fiyat farkına değecek bir performans farkı yok bence. Hatta Falken birçok testte BF'yi ıslak zeminde ve karda tokatlıyor. Ben olsam aradaki fiyat farkını cebimde tutar, o parayla araca güzel bir telsiz veya yükseltme kiti alırdım. Falken al geç, pişman olmazsın.

KO2 yan duvar mukavemetinde (3-ply) ve ağır arazi şartlarında daha dirençlidir. Wildpeak AT3W ise ıslak zemin tahliyesi, ısı yönetimi ve kış (3PMSF) performansında bir adım öndedir. Kaya tırmanışı ağırlıklıysa KO2; günlük kullanım, asfalt konforu ve karlı yollar için Wildpeak tercih edilmelidir.

Geri
Üst Alt