• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Çinli Elektrikli Araçlarda Yazılım Güncelleme ve OTA Süreçleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aero
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aero

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar herkese merhaba, yeni aldığım Çin menşeli elektrikli SUV model aracımda yazılım güncelleme yani OTA süreçleriyle ilgili ciddi bir sıkıntı yaşıyorum. Araç ekranında sürekli yeni bir güncelleme olduğu uyarısı çıkıyor fakat indirme aşamasında yüzde seksenlere gelince hata verip başa dönüyor. İnternette araştırdığım kadarıyla bu güncellemeler batarya verimliliği ve otonom sürüş özellikleri için çok kritikmiş. Servis ise 'araç yeni olduğu için sunucularda yoğunluk vardır' diyerek beni geçiştiriyor. Aranızda bu tarz bir problem yaşayan veya çözümünü bilen birisi var mı? Eğer güncellemeyi yapmazsam araç kısıtlı moda geçer mi ya da menzilde bir düşüş yaşanır mı?

herkez macera arıyor elektrikli işi yaş iş direk çöp olur o bataryalar yakında

bizim sanayide mehmet usta var ota mota anlamaz ama direk kabloyu takar çözer işini

Aero' Alıntı:
Aranızda bu tarz bir problem yaşayan veya çözümünü bilen birisi var mı?
valla kimse bilmez onu o işler karışık kurcalama derim

çinliler önce düzgün kaporta yapsın sonra yazılımı düşünürler direk iade et kurtul

Yorumlarınız için sağ olun ama iade etmek şu aşamada pek mümkün değil çünkü aracı severek kullanıyorum. Sadece bu teknolojik aksaklık canımı sıktı. Sanayideki ustalara sordum onlar da 'kurcalama bozulur' diyorlar ama araçtaki uyarı gitmiyor. Güncelleme dosyasının içeriğine baktığımda kış şartları için batarya ısıtma optimizasyonu geldiğini gördüm. Bu soğuk havalarda menzilim %20 düştü, o yüzden bu güncellemeyi yüklemem lazım. Belki bir USB üzerinden manuel yükleme yolu vardır diye düşünüyorum.

mekanik araba alıcan kafa rahat olcak herkez teknoloji peşinde koşuyor sanayiden çıkamazsınız

Aero' Alıntı:
Sanayideki ustalara sordum onlar da 'kurcalama bozulur' diyorlar
ustalar haklı kardeşim o kadar devre kartı arıza verirse direk elinde kalır

format atmayı denedinmi tabletteki gibi bi tuşu falan vardır kesin

benim hiluxda öyle şeyler yok valla direk gazlıyoruz herkez dert sahibi olmuş elektrikli yüzünden

En Son Konular

Geri
Üst Alt