• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Doğuda Ücretsiz Kamp Yerleri

Fatih16

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selam herkeze,

foruma yeni katılanlara da selamlar. malum temmuz geldi artık batının o nemli boğucu havasından kaçıp serin yerlere gitme vakti. doğu anadolu kamp alanları konusunda internette çok yalan yanlış bilgi var. bende bizzat gidip kaldığım yerleri bi toparlayayım dedim. karavancılar ve çadır atacaklar için doğu anadolunun en iyi kamp yerleri listem aşağıda. bide sizden ricam buralara giderseniz çöplerinizi lütfen doğaya bırakmayın geri götürün.

işte benim favori mekanlar;

thumbs_b_c_39810e8aef2acf69836671ef53ef006d.jpg

• Bitlis Nemrut Krater Gölü
    abi burası tam bir efsane. dünyanın en büyük 2. krater gölü diyolar. yanlız yolları biraz virajlı, standart arabayla yavaş çıkmak lazım.

• giriş eskiden ücretsizdi şimdi durum ne bilmiyorum ama göl kenarında kamp atmak serbest.
    • gece inanılmaz soğuk oluyo. temmuz ortasında bile kışlık uyku tulumu şart yoksa sabaha kadar titrersiniz.
    • bide AYILAR var :) evet cidden var. gece çadırda yiyecek bırakmayın herşeyi arabaya kilitleyin.
    • telefon bazı yerlerde çekmiyo şarz aleti powerbank vs fulleyip gidin.

64a27e7e470a9b1b88bb56e5.jpg

• Tunceli Munzur Vadisi Milli Parkıdoğu anadoluda kamp yapılacak yerler listesinin baş tacı bence. suyun rengi falan inanın maldivler gibi (abartmıyorum).
    • suyu buz gibi. giren 10 saniye sonra çıkıyo.
    • gözeler tarafı gündüz çok kalabalık turist geliyo ama vadinin içlerine doğru inanılmaz ıssız ve efsane ücretsiz çadır kampı yerleri var.
    • tesis yok doğayla başbaşasınız. market alışverişini ovacık veya merkezden yapıp öyle girin vadiye.

akcakale-koyu-kamp-alani-akcakale-adasi.jpg

• Ardahan Çıldır Gölü kenarı
  • herkes kışın buz tutunca atlı kızak için gidiyo ama yazın orda göl kenarı kamp yapmak acayip keyifli bişey.
    • akşamları rüzgar kesilince sivrisinek olabiliyo. off falan sprey alın yanınıza mutlaka.
    • akçakale adası tarafında çok güzel düzlükler var. karavan kampı için de zemin çok uygun.
    • sabah gölde uyanıp semaver yakmak paha biçilemez...

Balik-Golu-Kamp-Alani-3.jpg

• Ağrı Balık Gölü Türkiyenin en yüksek rakımlı göllerinden biri. burası biraz offroad kamp ruhuna daha uygun bence. yolları biraz bozuk sarsıyo.
    • yüksek rakım olduğu için havası çok temiz ama güneşi fena yakıyor dikkat edin.
    • etrafta sadece 1-2 tane köy var, balıkçı tekneleri falan. tam kafa dinlemelik yer.
    • telefon çekiyo ama internet tam bir eziyet. zaten oraya giden dijital detoks yapsın abi teli bıraksın elinden.

karanlik-kanyon-scaled.jpg

• Erzincan Kemaliye (Karanlık Kanyon civarı)kemaliye zaten başlı başına efsane bi ilçe. kanyonun oralarda kamp atacak ufak cepler var.
    • taşyolu çok meşhur zaten araçla orayı geçmek ayrı bir macera klostrofobisi olan zorlanır.
    • fırat nehri kıyısında da çadır atılabiliyor ama dediğim gibi sinek ilacı şart.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. doğu anadolu doğa tatili için gerçekten bulunmaz nimet ve batıdaki gibi adım başı para isteyen otopark mafyaları, ağaç dibi kiralayan işletmeler yok. heryer sizin.

sizin de doğuda gidip memnun kaldığınız göl kenarı kamp alanı veya orman içi yerler varsa yoruma ekleyin de yolumuz düşerse uğrayalım. tekerinize taş değmesin.

Geri
Üst Alt