Dört Yıllık Chery Tiggo 7 Pro Serüvenim

Anadolu4x4

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
5
1
Selamlar dostlar, bugün sizlere tam dört yıldır direksiyonu başında olduğum, her türlü hava koşulunda ve yolda deneyimlediğim aracım hakkında merak edilenleri anlatacağım. Dört yıl, bir aracın hem kalitesini hem de dayanıklılığını anlamak için oldukça yeterli bir süre. İşte tüm samimiyetimle yaşadıklarım.

NEDEN ALDIN
Dört yıl önce araç arayışına girdiğimde önceliğim geniş bir aile aracı bulmaktı. O dönemde piyasada olan Avrupa ve Japon kökenli rakiplerinin fiyatları oldukça yükselmişti. Bu aracın sunduğu donanım listesini gördüğümde ilk başta şüpheyle yaklaştım. Ancak showroomda aracı incelediğimde malzeme kalitesinin ve işçiliğin hiç de fena olmadığını fark ettim. Özellikle geniş cam tavan, akıllı sürüş destek sistemleri ve sunduğu hacim beni cezbetti. Fiyat ve fayda dengesi açısından o günün şartlarında daha mantıklı bir seçenek göremedim. Risk alarak bu markaya yöneldim ve bugün dönüp baktığımda kararımın arkasındayım.

MOTOR
Aracın kalbinde 1.6 litrelik aşırı beslemeli, doğrudan püskürtmeli bir ünite yatıyor. Bu motor 183 beygir güç üretiyor ki bu da aracın cüssesine göre oldukça atik olmasını sağlıyor. Yedi ileri çift kavramalı şanzıman ile uyumu genel olarak başarılı. Gaz pedalına bastığınızda tepkileri gecikmiyor, özellikle sollamalarda büyük güven veriyor. Yokuşlarda tam yüklü olsanız bile bayılma ya da zorlanma emaresi göstermiyor. Motorun çalışma sesi oldukça sessiz, sadece yüksek devirlere çıktığınızda kabine tatlı bir hırıltı geliyor. Dört yıl boyunca motor tarafında hiçbir yağ yakma veya su eksiltme gibi kronik bir durumla karşılaşmadım. Güç dağılımı doğrusal ve tatmin edici.

YAKIT
Burada dürüst olmak gerekirse, aracın en zayıf karnı yakıt tüketimi diyebilirim. 183 beygirlik bir motor ve ağır bir gövdeden bahsediyoruz. Şehir içi yoğun trafikte dur-kalklarda tüketim 10 ile 11 litre civarında seyrediyor. Eğer ayağınız gaza çok alışkınsa bu değerleri 12-13 litrelere taşımak işten bile değil. Uzun yolda ise hız sabitleyiciyi 110-120 kilometre saat aralığına kurduğunuzda 7.5 litre seviyelerine inebiliyorsunuz. Ekonomik sürüş modunda biraz daha tasarruf sağlasa da bu araçtan bir dizel ekonomisi beklemek yanlış olur. Ben genelde karma kullanımda 9 litre ortalama ile geziyorum. Yakıt deposunun hacmi ise biraz daha büyük olabilirdi, uzun yolda sık sık durmak gerekebiliyor.

KONFOR
Aracın rahatlık seviyesi gerçekten sınıf standartlarının üzerinde. Koltukların yumuşaklığı ve yan destekleri uzun yolculuklarda bel ağrısı yapmıyor. Arka taraftaki diz ve baş mesafesi ise devasa boyutlarda. Üç yetişkin arkada rahatlıkla yolculuk edebiliyor. Süspansiyon sistemi orta sertlikte ayarlanmış; küçük çukurları ve yol bozukluklarını emme konusunda başarılı ancak büyük kasislerde bir miktar sert hissettirebiliyor. Ses yalıtımı konusunda rüzgar sesi 120 km hızın üzerine çıkana kadar rahatsız etmiyor. Yol sesi ise kullanılan lastiğin markasına göre değişiklik gösterse de kabin oldukça huzurlu. İç mekandaki çoklu ortam sistemi hızlı çalışıyor ve ekranın çözünürlüğü güneş altında bile okunabilir düzeyde.

SORUNLAR
Dört yıllık süreçte hiçbir zaman yolda kalmadım ancak ufak tefek can sıkan detaylar oldu. İlk yılın sonunda çoklu ortam ekranında donmalar meydana gelmişti, yetkili serviste yapılan bir yazılım güncellemesi ile bu sorun tamamen çözüldü. Ön taraftan gelen bazı tıkırtılar için servise gittiğimde, bir plastik parçanın gevşediği anlaşıldı ve hemen giderildi. Fren balatalarının ağır gövde sebebiyle biraz erken bittiğini gözlemledim; yaklaşık 30 bin kilometrede bir değişim gerektiriyor. Ayrıca geri görüş kamerasının çözünürlüğü bazen yağmurlu havalarda çabuk kirlendiği için yetersiz kalabiliyor. Bunun dışında büyük bir mekanik veya elektriksel arıza ile karşılaşmadım.

Sonuç olarak, dört yılımı geçirdiğim bu araçtan genel anlamda çok memnunum. Eğer yakıt maliyetini çok dert etmiyorsanız, sunduğu teknoloji, genişlik ve performans sizi mutlu edecektir. 'Çin malı araç alınır mı?' ön yargısını benim gözümde tamamen yıktı. İkinci el piyasasında da artık bilinirliği arttığı için satmak istediğimde büyük bir kayıp yaşamayacağımı biliyorum. Konforlu, güçlü ve gösterişli bir aile aracı arayanlar için bugün hala güçlü bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Servis ağının da her geçen gün genişlemesi kullanıcıya güven veriyor.

En Son Konular

• Geri