• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

e-Power Araçlarda Tek Pedalla Sürüş (e-Pedal Step) Deneyimi

AllTerrainAce

Sorumlu
Moderator
Selamlar herkese, Nissan X-Trail e-Power modelindeki e-Pedal Step teknolojisi hakkında gerçek kullanıcı yorumlarını merak ediyorum. Şehir içinde ayağımızı frenden çekip sadece gazla dur kalk yapmak kağıt üstünde çok konforlu duruyor ama dik yokuşlarda, uzun inişlerde veya hafif arazi koşullarında bu sistemin tepkileri nasıl? Balataların ömrünü uzatıyor mu yoksa batarya tam dolduğunda bu özellik aniden devreden çıkıp insanı zor durumda mı bırakıyor? Özellikle SUV gövdesinde bu ağırlıkla sistemin güvenilirliği konusunda tecrübesi olan üstadlar aydınlatırsa çok sevinirim.

valla herkez bişey diyor ama en iyisi mekanik fren elektronik işi sakat direk yolda bırakır adamı

ustam o sistem şehir içi için yapılmış arazide falan yemez o işler direk kayar gider araç bence zorlama

AllTerrainAce' Alıntı:
Balataların ömrünü uzatıyor mu
ben kullandım pek bi numarası yok balata ömrü felan hikaye herkez bi merak salmış gidiyo öyle

Gelen cevaplar için teşekkürler ancak sistemin çalışma mantığında ayağını gazdan çekince 0.2g şiddetinde bir yavaşlama olduğu söyleniyor. Yani merak ettiğim konu o yavaşlama hissi sarsıyor mu yoksa yumuşak bir geçiş mi sağlıyor? Ayrıca tam durma yapmıyor sanırım araç 10 km hıza düşene kadar mı aktif oluyor? Dağ yolunda yavaş inerken o yavaşlama hissi güven veriyor mu yoksa bir boşalma hissi mi yaratıyor?

kardeş sarsma yapmaz ama alışman lazım herkez yapamaz onu direk duvara girersin valla

AllTerrainAce' Alıntı:
o yavaşlama hissi sarsıyor mu
adamlar yapmış sarsmaz ama tam durmaz o sürünür araç direk frene basman lazım sonda

benim usta dedi ki o sistem bataryayı çok yoruyomuş direk normal sürüşte kal macera arama

En Son Konular

Geri
Üst Alt