Eski kasa xc90 alınırmı?

offroadcu

Yeni Üye
Dortceker uyesi
14 Ocak 2026
8
1
Selamın aleyküm beyler, 2005 model civarı XC90 2.4 D5 düşünüyorum. Dağa taşa da girerim, hafta sonu aileyle pikniğe de giderim diyorum. Alınır mı bu saatten sonra, yoksa cüzdanı sanayide mi bırakırız? Tecrübeli arkadaşlar bir el atsın, fitili ateşliyorum.

Hocam Volvo'dan bahsediyoruz, tanktır o tank. D5 motor düzgün bakılırsa 1 milyon kilometreyi devirir. Konforu, güvenliği zaten tartışılmaz, bu fiyata daha sağlamını bulamazsın.

Bırak bu işleri üstad, ne tankı? O yaştaki XC90'ın şanzımanı her an elinde kalabilir. Parça fiyatlarını görünce küçük dilini yutarsın. Alman grubu varken İsveç macerasına girilmez, maceracı olmayın.

Dostum senin o bahsettiğin şanzıman sorunu tamamen bakımsızlıktan. Şanzıman yağını zamanında değiştirirsen tık demez. Konfor olarak BMW X5'e, Mercedes ML'e taş çıkarır, bilen bilir.

X5 mi? Güldürme beni birader. XC90 virajda gemi gibi yatar, direksiyon hissi diye bir şey yok. Ayrıca o motorun vergisi ve yakıtı bu devirde adamı bitirir, cüzdan düşmanı bu araba.

Abartma hocam, 2.4 motor o devasa kasa için en ideal seçenek. Burada güvenlikten bahsediyoruz, içinde ailen olacak. Bir kaza anında hangisinden sağ çıkmak istersin? Volvo hayat kurtarır.

Güvenlik karın doyurmuyor üstad. Araba sanayide parça beklerken neyin güvenliği? İkinci eli ölü, satmaya kalksan bir sene beklersin. Evladiyelik olur, elinde kalır benden söylemesi.

Ya birader senin derdin ne Volvo'yla? Hiç uzun yol yaptın mı XC90'la? Koltukları evdeki kanepeden daha rahat, insanı hiç yormaz. Kaliteyi ancak binen anlar.

Bindim ki konuşuyorum Tolga bey. Satana kadar göbeğim çatladı. Volvo ancak emekli arabası olur. Offroadcu arkadaş dağa taşa vuracağım diyor, o ağır kasayla çamura girdiğin an saplanır kalırsın.

Valla kaliteyi ve ağırlığı bilen alır hocam. Senin o çok övdün Almanlar gibi her yerinden 'trim' sesi gelmez bunda. 20 yıllık araba ama malzeme kalitesi hala taş gibi, gıcırıltı duymazsın.

İç tasarımı 90'lardan kalma gibi, teknoloji sıfır. Audi Q7'nin yanına bile yaklaşamaz. Bir farı bozulsa serviste bir asgari ücret bırakırsın, yazık günah değil mi?

Teknoloji dediğin şey bugün var yarın bozulan oyuncaklardır. Volvo mekanik sağlamlıktır. Yan sanayiye düşmezsen, düzgün bir özel servis bulursan paşalar gibi binersin.

Düzgün usta mı? Türkiye'de Volvo'dan anlayan usta sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Şehir dışına çıksan arıza yapsa yandın, çekiciyle İstanbul'a getirtirsin artık.

Parası olan biner dostum, aslan besleyen yemini düşünmez. XC90 bir duruştur, trafikteki saygınlığı yeter. Boş konuşup arkadaşın hevesini kırma.

O duruş ancak çekicinin üstünde olur bu gidişle. Macera arayan alsın, ben uyarımı yaptım. Ocağına incir ağacı dikmek isteyen arkadaş varsa buyursun gitsin alsın, hayırlı forumlar.

Selamlar kardeşim, hoş geldin. Eski kasa (ilk nesil) XC90 tam bir tanktır ama her tank gibi doğru bakım ve ilgi ister.

Teknik olarak konuşursak; en sağlam liman 2.4 D5 dizel motordur, bakımlıysa 500 bin km'yi rahat devirir. Ancak 2.9 T6 benzinli modellerden kesinlikle uzak durmanı öneririm; üzerindeki GM kaynaklı şanzıman o torku ve ağırlığı kaldıramıyor, sürekli revizyon ister.

Alırken mutlaka AWD (dört çeker) sisteminin aktif olup olmadığını ve şanzıman yağının durumunu kontrol ettirmelisin. Kronik olarak sunroof tahliyeleri tıkanıp CEM modülüne (ana beyin) su kaçırabiliyor, bu da elektronik arıza deryası demektir.

Özetle; geçmişi temiz, servis kayıtlı bir XC90 hala alınır ve seni yolda kral gibi hissettirir. Ama 'ucuz' diye bakımsızını alırsan sanayide benimle çok fazla çay içmek zorunda kalırsın. Almadan önce mutlaka bir Volvo uzmanına 'Vida' cihazıyla bağlatıp hata kodlarına baktır. Şimdiden hayırlı olsun!

En Son Konular

• Geri