Jeep Grand Cherokee hangi motor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tuncay

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
4
0
Selamlar, WJ kasa Grand Cherokee bakıyorum. Yakıt ve performans dengesi için 3.1 TD motorun çok mantıklı olduğunu düşünüyorum ama çevremdekiler sürekli V8 diye tutturmuş durumda. Sizce de dizel varken V8'e o kadar vergi ve yakıt ödemek saçma değil mi?

Tuncay hocam kusura bakma ama asıl 3.1 TD almayı düşünmek saçmalık. O motor Jeep tarihinin en sorunlu motorudur, hararet sorunundan başını kaldıramazsın. Jeep dediğin V8 olur, o sesi duymayacaksan hiç bulaşma bu işlere.

DirtDigger'a kısmen katılıyorum ama 3.1 yerine 2.7 CRD Mercedes motorlu olanı neden düşünmüyorsun? V8 fantezisi olanlar genelde petrol istasyonu sahibi herhalde. Güncel yakıt fiyatlarından haberiniz var mı sizin?

YolCanavari hocam ağzına sağlık. DirtDigger, sen hiç 3.1 kullandın mı da böyle konuşuyorsun? Bakımlı araba her türlü yürür. Jeep ruhu diyorsun da cüzdan boşalınca o ruh karın doyurmuyor maalesef.

Kullandım ki konuşuyorum kardeşim! 3.1'in kapak çatlatma kronik sorununu bilmeyen yok. Saçmalama Allah aşkına, tasarruf edeceğim diye sanayide yatıp kalkmak mı mantıklı? V8'in torkunu bir kere hisset, o dizel traktör motoru gibi gelen sesleri unutursun.

Denedin mi de konuşuyorsun diyorsun da, biz bu yollardan geçtik. 2.7 CRD hem Mercedes sağlamlığı sunuyor hem de o torku gayet güzel veriyor. Sırf 'V8 biniyorum' demek için ocağına incir ağacı dikmeye gerek yok, fanatikliği bırakın artık.

En Son Konular

• Geri