• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Kia Sportage QL 1.6 GDI Motor Yağ Eksiltme

BoggerTR

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Selamlar arkadaşlar, 2017 model Kia Sportage QL kasa 1.6 GDI motor aracım var. Araç şu an 85 bin kilometrede. Son zamanlarda yağ seviyesini kontrol ettiğimde 5 bin kilometrede yaklaşık 1 litreye yakın eksiltme yaptığını fark ettim. Aracın altında herhangi bir sızıntı veya kaçak görünmüyor, egzozdan mavi duman da atmıyor. Servis normal diyor ama bana pek normal gelmedi. Liqui Moly 5W-30 Top Tec 4200 kullanıyorum. Bu motorlarda kronik bir durum mu yoksa benim araçta mı bir sorun var? Başına gelen veya çözüm önerisi olan var mı?

GDI motorların çoğu yakar kardeş sıkıntı yapma herkez yaşıyor bu durumu

yağı değiştir direk 10 40 koy bak bakalım eksiltiyomu bi daha

BoggerTR' Alıntı:
Servis normal diyor ama bana pek normal gelmedi.
servis haklı usta bu motorlar sıkıştırmaya gelmez yüksek devir çevirirsen eksiltir normaldir

Cevaplar için teşekkürler ama 10-40 bu motorun speği değil ki, korkuyorum motora zarar veririz diye. Ayrıca geçen gün bujileri söktük uçları baya kurum bağlamış, bu da yağ yaktığının kanıtı değil mi? Katalizörü doldurmasından ve masrafın büyümesinden korkuyorum. Performans da eskisi gibi diri değil sanki rampada bayılıyor araç.

segmanlar gitmiştir senin arabanın motoru açtırman lazım yoksa yolda bırakır direk rektefiye görünüyor

Selim59' Alıntı:
servis haklı usta bu motorlar sıkıştırmaya gelmez eksiltir normaldir
aynen öyle herkez bişey söylüyo ama bagaja bi bidon al eksildikçe ekle devam et usta

sportage lpg yoksa binilmez zaten yakıtı içiyo bide yağla uğraşma sat kurtul dizel bişey bak bence

En Son Konular

Geri
Üst Alt