• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Kia Sportage QL Motor Arıza Işığı

BoggerTR

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. 2017 model Kia Sportage QL kasa 1.6 T-GDI benzinli aracım var, yaklaşık 85.000 kilometrede. Geçen gün uzun yolda bilinmedik bir istasyondan yakıt almak zorunda kaldım ve yaklaşık 50 kilometre sonra motor arıza ışığı (check engine) yanmaya başladı. Araçta özellikle yokuşlarda ve ani hızlanma taleplerinde bariz bir tekleme ve silkeleme hissediyorum. Kendi OBD cihazımla bağlandığımda P0300 (Random Misfire) ve P0304 (Cylinder 4 Misfire) hata kodlarını okudum. Bujileri yaklaşık 10 bin kilometre önce yetkili serviste değiştirmiştim. Başına gelen var mı, sorun sadece yakıt mıdır yoksa ateşleme sisteminde mi bir sıkıntı vardır?

bobin gitmiştir direk değiştir herkez yaşıyor bu sorunu kronik o

pis yakıt almışsın depoyu komple bitir öyle bak düzelmezse direk sanayiye git

BoggerTR' Alıntı:
OBD cihazıyla bağlandığımda P0300 ve P0304 hata kodlarını okudum.
OBD cihazıyla bağlandığımda P0300 ve P0304 hata kodlarını okudum.

Cevaplar için sağ olun. Bugün vaktim vardı, 1. ve 4. silindirdeki bobinlerin yerini değiştirdim ama hata kodu yine P0304 olarak kaldı, yani sorun bobinde görünmüyor. Yakıtı iyice bitirip güvendiğim bir yerden kaliteli yakıt aldım ve yakıt filtresini de değiştirdim. Ancak sorun hala devam ediyor, özellikle 3000 devir bandına gelince araba kendini kasıyor ve arıza ışığı yanıp sönmeye başlıyor. Bujileri söküp baktığımda 4. silindirin bujisi diğerlerine göre biraz daha kararmış duruyor. Bu durum enjektör arızasına mı işaret eder yoksa mekanik bir durum olabilir mi?

bujileri kontrol et tırnak aralığı bozuksa yapar direk at çöpe yenisini al

BoggerTR' Alıntı:
Bobinleri 1 ve 4'ün yerini değiştirerek denedik ama hata kodu yine P0304 olarak kaldı
Bobinleri 1 ve 4'ün yerini değiştirerek denedik ama hata kodu yine P0304 olarak kaldı

lpg varmı sende herkez lpgden diyor ama supaplarda erime yapmış olabilir direk kompresyon ölçtür

enjektör kütüğüne baktır tıkanmış olabilir direk temizlet düzelir o

En Son Konular

Geri
Üst Alt