• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Kia Stonic 1.4 MPI Motor Supap Eritme

Aero

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar selam, 2021 model Kia Stonic 1.4 MPI aracım var. Yaklaşık 40 bin kilometredir LPG'li kullanıyorum. Son zamanlarda rölantide aşırı sarsıntı ve çekişten düşme şikayetiyle servise gittim. Arıza lambası yanıyordu, bilgisayara bağladıklarında 3. silindirde ateşleme hatası verdi. Bobin ve bujileri değiştirmemize rağmen düzelmedi. Usta motoru açmamız gerektiğini, muhtemelen LPG kaynaklı supap erimesi olduğunu söyledi. Başına gelen var mı? Çelik supap mı taktırmalıyım yoksa orijinal mi? Maliyetler hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi?

lpg takarsan olucağı buydu direk çelik subap çak devam et

Aero' Alıntı:
LPG kaynaklı supap erimesi olduğunu söyledi.
kia motoru narin herkez bilmez lpg sevmez o araba

ustaya gösterdinmi kompresör ölçtümü hemen eritme demez direk açtırma motoru

Usta kompresör testi yaptı, 3. silindir diğerlerine göre çok düşük çıktı. Çelik supap için 15-20 bin lira arası fiyat çektiler. Kapak taşlanacak, contalar değişecek falan diyorlar. Aracı bu halde satmak mı mantıklı yoksa yaptırıp binmeye devam mı etmeliyim bilemedim. LPG ayarı fakir karışımda kaldığı için olmuş dediler.

Aero' Alıntı:
yaptırıp binmeye devam mı etmeliyim bilemedim.
sat gitsin uğraşılmaz sanayide sürünürsün valla

çelik subap taktırınca lpg ayarını düzgün yaptır bi daha yapmaz herkez anlamaz o işten

bizim arkadaşın başına geldi kapak taşlama falan derken dünya para tuttu lpg işi dert

En Son Konular

Geri
Üst Alt