LPG uyumlu en sorunsuz SUV hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emre34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emre34

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
3
0
Beyler selamlar, aile genişlediği için artık bir SUV alma vaktim geldi ama malum benzin fiyatları ortada. Kesinlikle LPG ile kullanacağım bir araç bakıyorum. Öyle performans delisi değilim, beni üzmesin, sanayiye abone etmesin yeter. Subap erimesi, tekleme vs. gibi kronik sorunlar yaşamayacağım, LPG uyumu en yüksek SUV hangisidir sizce? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hiç düşünmeden Honda CR-V 2.0 i-VTEC bak derim. Motoru resmen LPG ile çalışmak için üretilmiş gibi. 200-300 bin km boyunca tık demeden LPG'li kullanan çok tanıdığım var, taş gibidir.

Bütçen ne kadar bilmiyorum ama Mitsubishi ASX 1.6 ClearTec tam bir fiyat/performans canavarıdır. Motoru çok basittir, LPG uyumu %100'dür. Hem de Japon sağlamlığı var, seni kolay kolay yarı yolda bırakmaz.

Toyota RAV4 2.0 atmosferik olanlara da bir göz atmanı öneririm. Özellikle 2010-2012 modelleri tank gibidir. Bakımlarını aksatmazsan evladiyelik araçtır, LPG'de de gayet ekonomiktir.

Eğer model yılı biraz daha yeni olsun dersen Dacia Duster 1.0 Eco-G'lere bakabilirsin. Zaten fabrikasyon LPG'li geliyor, garantisi falan bozulmuyor. İç mekan kalitesi bir tık düşüktür ama tam bir görev adamıdır.

Kia Sportage veya Hyundai Tucson'un 1.6 GDI motorlarına dikkat etmeni öneririm. Onlara da LPG takılıyor ama karma sistem ya da sıvı sistem lazım, o da biraz maliyetli. Eğer bütçen kısıtlıysa 1.6 MPI motorlu eski kasaları daha uyumludur.

Subaru Forester diyeceğim ama Boxer motorun subap ayarı mevzusu biraz can sıkabilir. Eğer düzgün bir usta ve kaliteli bir kit (Prins gibi) bulursan keyfine doyum olmaz ama risk almak istemiyorsan Honda/Toyota ikilisinden şaşma.

Arkadaşlara katılıyorum, Japon grubundan şaşma. Avrupa araçlarının çoğu artık turbo beslemeli ve direkt enjeksiyonlu olduğu için LPG kitleri hem pahalı hem de montajı uzmanlık istiyor. Atmosferik Japon motoru her zaman daha az baş ağrıtır.

Özet geçmek gerekirse; sorunsuzluk ve parça bolluğu diyorsan CR-V, yakıt ekonomisi ve dayanıklılık diyorsan ASX, fabrikasyon güvencesi diyorsan Duster. Şimdiden hayırlı olsun, hangisini alırsan al kaliteli bir kit ve iyi bir işçilikle binmeye bak.

En Son Konular

• Geri