• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Mercedes GLA 200 DCT Şanzıman Vites Geçiş Sorunu

AllTerrainAce

Sorumlu
Moderator
Arkadaşlar selamlar, 2017 model Mercedes GLA 200 aracımda son birkaç aydır vites geçişlerinde, özellikle 1. vitesten 2. vitese geçerken belirgin bir sarsıntı ve kararsızlık yaşıyorum. DCT şanzıman olduğu için mi böyle bilmiyorum ama dur-kalk trafikte araç kendini ileri doğru atıyor gibi hissediyorum. Yetkili servise götürdüm, bilgisayara bağladılar ve herhangi bir hata kodu vermediğini, bu şanzımanın çalışma karakterinin böyle olduğunu söylediler. Ancak daha önce bu kadar hissettirmiyordu. Aranızda benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Şanzıman yağı değişimi veya yazılım güncellemesi bu durumu çözer mi yoksa mekatronik arızasının habercisi mi?

dct oyle yapar abi alısıcan herkezde aynı sikayet var kurcalatma direk bin

AllTerrainAce' Alıntı:
Yetkili servise götürdüm, bilgisayara bağladılar ve herhangi bir hata kodu vermediğini
servis dogru demis o sanzıman boyle ugrasılmaz bosuna vakit kaybetme direk kullan herkez aynı dertte

mercedesi kim kaybetmişte biz bulalım alıcaktın bi hilux kafa rahat gezicektin herkez sanzımandan dert yanıyor

yagına baktır bi eksik falan olmasın iyi bi sanzımancıya git anlar o herkez anlamaz o isten

Gelen cevaplar için teşekkür ederim. Araç şu an 62.000 kilometrede. 60 bin bakımını yeni yaptırdım, servis formunda şanzıman yağı değişti ve adaptasyon yapıldı yazıyor ama özellikle sabahları motor soğukken vuruntu hala çok belirgin. Isınınca biraz azalıyor ama tamamen kesilmiyor. Şanzımancıya gitsem garantiyi bozar mıyım diye çekiniyorum açıkçası.

sogukken yapması normal ısınınca kesiyosa guncelleme attır mekatronik kontrol edilsin direk

sat kurtul ugrasma boyle seylerle japona gec kafan rahat olsun herkez biliyor merso sanzımanlarını

AllTerrainAce' Alıntı:
60 bin bakımını yeni yaptırdım
bakımı sanayide yaptırsaydın keske yetkili gecirir adama orda anlamazlar bile dsg gibi narin bunlar

kronik o modellerde dert etme surmeye devam et bozulan kadar bişey olmaz direk gez

En Son Konular

Geri
Üst Alt