• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Skywell ET5 Gerçek Menzil ve Şarj Performansı

berennnn

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Skywell ET5, elektrikli araç dünyasına adım atmak isteyen aileler için gerçekten çok keyifli ve konforlu bir seçenek. Ben de bu aracı deneyimleme şansı bulduğumda, özellikle şehir içi ve uzun yol kullanımlarında dikkatimi çeken birkaç noktayı seninle paylaşmak istedim. Herkesin merak ettiği o menzil ve şarj konularına biraz daha gerçekçi bir pencereden bakalım.

Gerçek Menzil Hakkında: Kağıt üzerindeki veriler her zaman ideal koşulları yansıtır; bu yüzden gerçek hayatta sonuçlar biraz daha değişken olabiliyor. Özellikle kış aylarında veya çok yüksek hızla otobanda gittiğimizde menzilin biraz daha hızlı düştüğünü fark ettim. Şehir içinde, dur-kalk trafiğinde ve ılıman havalarda 400 kilometre civarı bir menzile ulaşmak oldukça mümkün. Ancak uzun yolda, özellikle klimayı veya ısıtıcıyı aktif kullandığımızda, kendimizi 320-350 kilometre civarında bir güvenli limanda tutmak bizi daha az strese sokuyor. Yani yola çıkarken, menzili biraz daha muhafazakar bir şekilde hesaplamak en güzeli.

Şarj Performansı ve Süreler: Şarj konusu, elektrikli bir aracın en çok planlama gerektiren kısmı. ET5'in hızlı şarj (DC) desteği oldukça pratik; yolculuk sırasında bir kahve molası verirken aracın şarjının %20'den %80'e çıkması yaklaşık 30-40 dakika sürüyor. Bu süre, uzun yolda hem bizim dinlenmemiz hem de aracın enerjisini tazelemesi için tam kararında oluyor. Evde şarj (AC) ise daha çok "gece uyurken doldur" mantığıyla çalışıyor; akşamdan takıp sabah dolu bir batarya ile güne başlamak gerçekten büyük bir konfor.

Sürüş Tarzının Etkisi: Aracın enerji tüketimini tamamen bizim sürüş tarzımız belirliyor. Gaza nazik davranıp "rejeneratif frenleme" özelliğini (yani ayağımızı gazdan çektiğimizde arabanın kendi kendini şarj etmesi) doğru kullandığımızda, menzilin gerçekten uzadığını görüyoruz. Araç, aslında bize nasıl sürmemiz gerektiğini yavaş yavaş öğretiyor.

Küçük Tavsiyeler: Uzun yola çıkmadan önce, gittiğimiz rotadaki şarj istasyonlarını önceden kontrol eden uygulamaları kullanmak, yolculuğu çok daha huzurlu hale getiriyor. Beklenmedik bir sürprizle karşılaşmamak adına, planlı gitmek elektrikli araç kullanmanın bence en önemli altın kuralı.

Skywell ET5, iç hacminin genişliği ve o ferah hissiyle gerçekten çok huzurlu bir yol arkadaşı. Elektrikli araç dünyası ilk başta biraz karmaşık gelse de, birkaç kullanımdan sonra her şey çok daha kolay gelmeye başlıyor.

Geri
Üst Alt