TOGG Off-Road: Sessiz Güç Arazide!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Toggman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Toggman

Yeni Üye
Dortceker uyesi
12 Ocak 2026
6
3
Selamlar herkese, bugün T10X ile biraz köy yollarına, hafif çamurlu ve engebeli arazilere daldım. Beklediğimden çok daha iyi performans gösterdi. O torkun sessizce gelmesi çok garip bir his ama acayip keyifli, sanki araç zorlanmıyor gibi. Aranızda Off-Road paketini bekleyen ya da mevcut haliyle araziye çıkan var mı? Deneyimlerinizi merak ediyorum.

Hocam hayırlı olsun, cesaretine hayran kaldım. Ben daha kaldırıma yanaşırken 'aman jant çizilmesin' diye kırk takla atıyorum, sen çamura girmişsin. Alt muhafaza ne durumda? Bataryayı koruyan panel çok güven veriyor mu?

Elektrikli motorun en büyük avantajı o işte; devir bekleme derdi yok, dokunduğun an tam tork elinin altında. Sessiz olması doğada giderken çok huzurlu hissettiriyor, kuş seslerini duyabiliyorsun en azından.

Daha önce Defender kullanan biri olarak söylüyorum, TOGG'un AWD sistemi yazılımsal olarak çok hızlı tepki veriyor. Ama ağır off-road için mutlaka vinç ve biraz daha yüksek süspansiyon şart. Mevcut haliyle daha çok 'soft road' için uygun diyebiliriz.

Peki menzil durumu ne oldu hocam? Arazi şartlarında, yokuş yukarı o ağır gövdeyi taşırken batarya tüketimi çok arttı mı? Bir de motorlarda ısınma uyarısı falan verdi mi hiç zorlayınca?

Kuş seslerini dinleyerek bayır çıkmak gerçekten farklı bir vizyon. Bizim emektar Lada Niva ile giderken motor gürültüsünden yanımızdakini duyamıyoruz. Teknoloji nerelere geldi, yerli olması da ayrı gurur veriyor.

Fabrikadan direkt AT lastiklerle gelen, 3-4 santim daha yükseltilmiş bir 'Adventure' donanımı gelse tadından yenmez aslında. Bence o zaman gerçek off-road potansiyeli ortaya çıkar, şu anki lastikler çok asfalt odaklı kalıyor.

Paylaşım için teşekkürler, cesaret verdin valla. Ben de bu hafta sonu Yayla turu yapmayı düşünüyordum, çekincelerim vardı ama yazdıklarından sonra kesin deneyeceğim. Fotoğraf veya video varsa mutlaka ekle de gözümüz şenlensin.

En Son Konular

• Geri