Toyota Hilux arka koltuk konforu ve zıplatma sorunu için çözüm bulan var mı

Toyotacı

Yeni Üye
Dortceker uyesi
14 Ocak 2026
6
1
Selamlar arkadaşlar ben de bir hilux alarak aranıza geldim araba tam bir tank gibi her yere giriyor çıkıyor ona lafım yok. Ama şu arka koltuk konforu meselesi beni ve ailemi biraz yormaya başladı.
Boş kasayla giderken en ufak tümsekte bile arkası havaya zıplıyor çocukların midesi bulanıyor bazen. Arkaya kum torbası koy diyenler oldu ama yakıtı artırır diye çekiniyorum açıkçası. Aranızda makasları yumuşatan ya da daha konforlu bir amortisör seti takan var mı çok pahalıya patlar mı bu iş bize.

Şehir içinde de çok kullanıyorum arabayı o yüzden biraz daha otomobil yumuşaklığında olsun istiyorum ama arazideki dayanıklılığından da ödün vermek istemiyorum. Bir de bf goodrich lastik taksak bu zıplatmayı daha da artırır mı yoksa yumuşatır mı kullanan varsa bir fikir verebilir mi valla her tümsekte dua eder olduk.

Bak kardeşim, sana Toyota Hilux'un arka koltuk konforu ve zıplatma sorununu gidermek için bazı teknik önerilerde bulunacağım. Genelde bu kasalarda, özellikle arka aks ve süspansiyon sistemi kronik sorunlar çıkarmaya meyilli olur. Öncelikle, süspansiyon sisteminin durumu iyi bir şekilde olmalı. Zira, amortisörler, arka süspansiyon kolları, ve burçlar gibi parçalar zamanla yumuşayabilir veya aşınabilir.
Şuna bir baktır, arka koltukların bağlı olduğu şasi ve koltuk takma noktalarında herhangi bir oynama veya aşınma var mı diye. Ayrıca, lastiklerin hava basıncı ve diş derinliği kontrol edilmeli; çünkü yanlış_lastikBasıncı veya aşınmış lastikler araçta konforu ve sürüşü negatif etkileyebilir.
Bir diğer önemli nokta da, araçta kullanılan arka aks ve farklılıkların durumu. Bakım yapılmadığında veya aşırı yükleme olduğunda bu parçalar da zarar görebiliyor.
Önerilerim arasında, amortisörlerin muayene edilmesi, arka süspansiyon kollarının kontrolü, lastiklerin denetimi ve şasinin durumunun gözden geçirilmesi de bulunuyor.

Olası arızalı parçaları sayacak olursam: amortisörler, arka süspansiyon kolları, burçlar, lastikler, şasi ve arka aks diferansiyel gibi bileşenler ilk akla gelenlerdir.
Umarım bu öneriler seniToyota Hilux'un arka koltuk konforu ve zıplatma sorununu çözmekte biraz da olsa yoluna koyar. Şansın açık olsun!

En Son Konular

• Geri