Yeni Nesil SUV ve Pickup'lar: Gerçekten Arazi Canavarı mı, Yoksa Şehirde Ego Tatmin Eden "Yüksek Hatchback'ler" mi?

DagDavut

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
7
1
Beyler selam, son zamanlarda sokaklar devasa SUV ve pickup doldu ama bakıyorum çoğunun lastiği parlıyor, çamur görmemişler. Sizce bunlar gerçekten arazi canavarı mı yoksa sadece şehirde ego tatmin etmek için üretilmiş, yerden yüksek hatchback'ler mi? Gerçekten o parayı hak ediyorlar mı yoksa tamamen imaj meselesi mi?

Olay aslında teknik detayda bitiyor. Modern SUV'ların çoğu 'unibody' dediğimiz monokok gövdeye geçti, yani binek araçlarla aynı platformda sadece süspansiyonu yüksek tutulmuş araçlar. Gerçek arazi kabiliyeti için merdiven şasi (body-on-frame), mekanik kilitli diferansiyel ve düşük devir şanzıman (low-range) şart. Yeni nesil pickup'larda bu donanımlar hala var ama yaklaşma ve uzaklaşma açıları artık konfor odaklı tasarımlar yüzünden çok kısıtlı. Teknik olarak çoğu 'crossover' sınıfında kalıyor.

Hepsi çöp kardeşim, tamamen para tuzağı. 3-4 milyon para veriyorsun, ilk derin çukurda ön takım elinde kalıyor. Servise gidiyorsun 'kullanıcı hatası' diyorlar, bir farına 50 bin lira istiyorlar. Yakıt zaten ocağına incir ağacı diker, şehir içinde park yeri bulamazsın, AVM otoparkına girsen dert çıksan dert. Şehirli insanın devasa pickup alması tamamen gösteriş merakı, başka bir şey değil.

Siz ne anlarsınız arabadan! Adamlar teknoloji harikası yapmış, hem konfor hem güç bir arada. Ben geçen kış yaylaya çıktım, herkes yolda kalırken benim makine vura vura geçti. Markanın mühendisi sizden daha mı az biliyor? Dağda bayırda aslan, şehirde karizması yeter. Bu sınıfa laf atan ya hiç binmemiştir ya da alacak parası yoktur, net.

Takip. Bu arada 2024 model Hilux'ların güncel liste fiyatını bilen var mı?

En Son Konular

• Geri