Yeni Vitara malzeme kalitesi nasıl

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Damla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Damla

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
1
0
Arkadaşlar selam, yeni Vitara (Hybrid olanlardan) almayı düşünüyorum. Ama sosyal medyada falan herkes 'içerisi full sert plastik' diye eleştirmiş. Gerçekten kalitesi o kadar düşük mü? Uzun süre kullanımda trim sesi yapar mı, elinde kalan parça falan olur mu? Malzeme kalitesi konusunda tecrübesi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim.

Hocam 1 senedir 4x4 versiyonunu kullanıyorum. Evet, iç mekanda yumuşak plastik bulamazsın, her yer sert. Ama şöyle bir durum var; Suzuki'nin plastiği kalitesiz hissettirmiyor, sadece sert. 15 bin kilometreyi devirdim daha bir kere tık sesi duymadım. Japonlar bu işi lüks olsun diye değil, ömürlük olsun diye yapıyor.

Eğer önceliğin Audi konforu ya da VW yumuşaklığıysa hayal kırıklığına uğrarsın. Kapı içleri falan bayağı bildiğin kütük gibi plastik. Ama Duster ile de kıyaslanmaz, ondan birkaç gömlek üstündür. Görsel olarak kokpit fena durmuyor ama dokununca mevzu ortaya çıkıyor.

Valla ben de alırken çok tereddüt etmiştim ama AllGrip sistemi için her şeye değer dedim. Malzeme kalitesine takılan adam bu arabayı almasın zaten. Bu araba dağ bayır gezmek, sorunsuz binmek için. 5 sene sonra da o plastikler aynı kalır, öyle soyulma falan yapacak bir yapısı yok.

Üst göğüs kısmı hariç her yer sert. Özellikle kapı üstleri biraz daha iyi olabilirdi. Ama Suzuki'nin felsefesi bu, adamlar mekaniğe ve şanzımana yatırım yapıyor. Trim sesi konusunda arkadaşlara katılıyorum, montaj işçiliği güzel, yolda öyle gıcırtı vs. yapmıyor.

Hocam bence bir bayiye git, içine otur. Fotoğraflardan göründüğü kadar kötü değil ama bir T-Roc falan da bekleme. Eğer malzeme kalitesi senin için çok kritiktir, o zaman mutsuz eder. Ama sorunsuzluk ve arazi performansı dersen bu paraya en iyisi bu.

En Son Konular

• Geri