2009 Honda CR-V alınır mı?

DirtDestroyer

Yeni Üye
Dortceker uyesi
14 Ocak 2026
5
0
Beyler selamın aleyküm, 2009 model 2.0 i-VTEC bir Honda CR-V buldum. Araç 240 bin km'de ama motor şanzıman çiçek gibi duruyor. Sizce bu saatten sonra bu km'deki CR-V alınır mı, ocağımıza incir ağacı diker mi? Kroniği falan var mıdır?

Hocam hiç düşünme, temizini bulduysan direkt yapıştır. Honda'nın bu motoru evladiyeliktir, 240 bin km bu motor için sadece rodaj sayılır. Bakımlarını aksatmadığın sürece seni sanayiye sadece yağ değiştirmeye götürür. Konforu da cabası.

Yahu ne anlatıyorsun birader? 15 yaşında, 240 binde bitik Japon tenekesini adama 'çiçek' diye iteliyorsun. O araba ocağına incir ağacı diker. 2.0 atmosferik motor rampada bayılır, yakıtı da içer. O paralara çok daha diri Kuga falan bakılır.

Üstad Kuga dediğin arabanın ikinci eli ölü. Honda'yı ilana koyduğun gün satarsın. Ayrıca i-VTEC teknolojisiyle o 'bitik' dediğin motor, senin Ford'ları cebinden çıkarır. Atmosferik motorun kafası rahattır, turbo derdi yok, intercooler derdi yok.

Teknoloji dediğin şey 90 model şanzıman mı hocam? 4 ileri otomatik şanzımanla kamyon sollamaya çalışırken ecel terleri dökersin. Yakıt tüketimi 13-14 litreden aşağı düşmez, LPG taksan sübap eritir. Tam bir baş ağrısı.

Dostum kulaktan dolma bilgilerle konuşma. Kaliteli bir LPG kiti ve düzgün bir ayarla bu araçlar saat gibi çalışıyor. Arka diz mesafesi, bagaj hacmi hangi Avrupa arabasında var bu sınıfta? Sorunsuzluk istiyorsan adres belli.

Sorunsuzluk dediğin şey her tümsekte 'lok lok' diye gelen arka amortisör sesleri mi? CR-V'nin kronik arka çökme sorununu herkes biliyor. Birader bu paralara yazık, git daha teknolojik, daha torklu bir şeyler al.

Alt takım dediğin üç kuruşluk iş üstad, abartma. Ford'un her yeri elektronik, bir sensör arıza yapar arabayı yürütemezsin. Honda'da mekanik sağlamlık vardır. Alacak arkadaşa diyorum; Ford'cuların aklına uyma, huzuru Honda'da bulursun.

Huzur mu? Sanayi mahallesinde usta ararken bulursun o huzuru. O yaştaki arabanın direksiyon kutusu, katalizörü, oksijen sensörü hepsi miat doldurmuş durumdadır. Macera aramaya gerek yok, CR-V bitik bir sevdadır.

Bak birader, sanayi yüzü görmeyen adam Honda biner. Senin dediğin parçalar her arabada bozulabilir ama Honda'nın parçası her yerde var. İkinci eli altın gibidir, zarar ettirmez. Kuga'yı satana kadar saçın başın ağarır.

Hocam her şeyi ikinci ele bağlamayın ya. Biraz sürüş zevki olsun, biraz tork olsun. CR-V bildiğin dede arabası. Gaza basarsın bağıra bağıra gider ama yerinde sayar. 2009 model arabaya o paraları vermek akıl kârı değil.

Dede arabası dediğin araç SUV piyasasının kralıdır. Sürüşü pamuk gibidir, yormaz. Ford gibi kütük süspansiyonu yok. 2009 CR-V bugün çoğu sıfır araçtan daha kalitelidir, binen bilir.

Valla üstad ben uyarımı yaptım. O lpg'li, yüksek km'li Japon tenekesi elinde patlayınca görürüm ben o 'pamuk' sürüşü. Alacak arkadaş iyi ekspertiz yaptırsın, özellikle o vites geçişlerindeki vuruntuyu iyi kontrol etsin.

En Son Konular

• Geri