• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

City Safety Sistemi Gerçek Yol Şartlarında Nasıl Çalışıyor?

Vader

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Yeni bir XC90 kullanıcısıyım ve aracın City Safety sistemiyle ilgili kafamda bazı soru işaretleri var. Özellikle hafta sonları hafif araziye, yayla yollarına çıkıyorum. Geçen hafta başıma şöyle bir olay geldi; yolun kenarındaki uzun otlar rüzgardan yola doğru eğilmişti ve sistem bunu bir engel olarak algılayıp bir anda asıldı frene. Arkamda araç olsa kesin vururdu. Tozlu yollarda veya otların uzun olduğu yerlerde ani fren yapar mı? Gerçekten her engeli araç mı sanıyor? Ayarlarından hassasiyetini düşürmek mümkün mü yoksa her araziye girdiğimde menüden kapatmam mı gerekiyor? Bu konuda tecrübesi olan, özellikle Volvo kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

valla o sistemler şehir içi için araziye gelmez direk kapat yoksa çok kafa atarsın direksiyona herkez şikayetçi bu durumdan

Vader' Alıntı:
Tozlu yollarda veya otların uzun olduğu yerlerde ani fren yapar mı?
hassasiyet flan kurtarmaz o işi sensörün önüne çamur gelince direk sapıtıyor zaten boşuna uğraşma

servise sorsan normal derler sanayide bi bilgisayara bağlat komple iptal etsinler kafa rahat gezersin

Cevaplar için teşekkürler ama komple kapatmak da istemiyorum sonuçta para verdik o kadar güvenlik özelliği var diye. Servis güncel yazılımla düzelir dedi ama pek güvenemedim. Çamurlu yolda giderken ön camdaki kamera kısmını temiz tutmak işe yarar mı? Ya da bu radar sensörü tam olarak nerede, tamponun altında mı kalıyor?

tamponun içindedir o direk taş gelse kırılır zaten çok nazik aletler bunlar araziye gelmez

sensörün yerini napcan kendin mi tamir etcen kurcalama beyni yakarsın

Vader' Alıntı:
kamera kısmını temiz tutmak işe yarar mı?
ne kadar silersen sil o kamera bi süre sonra tozdan yine görmez herkezde aynı mevzu

Online yöneticiler

En Son Konular

Geri
Üst Alt