• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Corolla Cross Yol Tutuş ve Süspansiyon Konforu

AllTerrainAce

Sorumlu
Moderator
Selamlar arkadaşlar, yeni aldığım Corolla Cross Hybrid Flame X-Pack aracımın yol tutuşu ve süspansiyon sertliği konusunda kafam karışık. Şehir içinde kasislerden geçerken arka taraf biraz fazla zıplatıyor gibi geliyor. Acaba lastik basınçlarıyla mı alakalı yoksa bu aracın karakteri mi böyle? Virajlara girerken de hafif bir salınım hissediyorum, özellikle yüksek hızlarda güven vermiyor. Daha önce C-SUV segmentinde farklı araçlar kullanan tecrübeli abilerimden tavsiye bekliyorum. Amortisör değişimi ya da kule gergisi gibi modifikasyonlar işe yarar mı? Araç henüz 2000 kilometrede, lastik basınçlarını fabrikanın dediği değerlere çektim ama sonuç değişmedi.

kardeşim o araba jip değil ki normal corolla işte çok beklentin olmasın

AllTerrainAce' Alıntı:
Şehir içinde kasislerden geçerken arka taraf biraz fazla zıplatıyor gibi geliyor.
yayları kestir direk düzelir o zıplama işi amortisörcü halleder

lastikleri indir biraz taş gibi yapmışlardır bayide herkez aynı şeyi diyor

Cevaplar için teşekkürler ama yay kestirme işi bana pek güvenli gelmiyor, sonuçta aile aracı olarak kullanıyorum. Lastik basınçlarını 33 PSI yaptım ama hala arkada o sertliği hissediyorum. Özellikle bozuk asfalt yollarda araç sanki izden çıkacakmış gibi davranıyor. Arka süspansiyonun bağımsız olmayışının yani torsiyon çubuğunun bir etkisi mi bu? Yoksa benim beklentim mi çok yüksek? Aracı eşime de kullandırıyorum o yüzden güvenli bir çözüm bulmam lazım.

torsiyon o arabanın fıtratında var virajda arkası kopar dikkat et

KampciOffroad' Alıntı:
lastikleri indir biraz taş gibi yapmışlardır bayide herkez aynı şeyi diyor
havasını indirince yakıt artar bence kurcalama öyle bin git

kule gergisi falan uğraşma o arabaya para harcanmaz satıp hilux al her yere girersin

altı yüksek diye arazi aracı sanmayın onları şehir içi arabası o direk asfalt için yapılmış

En Son Konular

Geri
Üst Alt