• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Discovery 3 OffRoad Dönüşüm (Adım Adım Proje)

SelimUsta

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Uzun zamandır aklımda olan off-road projesine nihayet start verdim ve süreci bitirip tüm detaylarıyla sizinle paylaşmak istedim. Amacım bu aracı baştan aşağı modifiye edip, yaz sonu kamp etkinliklerine tam teşekküllü hazırlamaktı.

Piyasadan temiz, yorulmamış, asfalttan çıkmamış beyaz bir Discovery 3 buldum. Aracı ilk aldığımda tamamen stok, masum bir "Beyaz Kuğu" halindeydi:
discovery-beyaz.jpg

Projenin ilk adımı tabii ki yere sağlam basmaktı. Orijinal jantları ve şehir lastiklerini hiç vakit kaybetmeden depoya kaldırdım. Yerine mat siyah çelik jantları ve oldukça agresif dişli M/T (Mud-Terrain) lastikleri geçirdik. Araba anında kaslandı, duruşu değişti! Asfaltta uğultu biraz arttı ama arazideki o tutunma hissi için kesinlikle değer.

discovery-tekerlek.jpg

Sırada ön tarafı güvenceye almak vardı. O nazik plastik tamponla dağa taşa vurmak içime hiç sinmiyordu. Ağır hizmet tipi çelik off-road tamponumuzu ve vincimizi monte ettik. Özellikle tek başıma keşif rotalarına çıktığımda bu vinç benim en büyük sigortam olacak. Ön tarafın ağırlığı biraz arttı ama Discovery'nin süspansiyonu şimdilik durumu çok iyi tolere ediyor.

Gece kampları ve ışıksız dağ geçitleri için sağlam bir aydınlatma ve depolama şarttı. Hazır el atmışken geniş bir tavan sepeti (roof rack) ve geceyi gündüze çevirecek devasa bir LED bar uygulamasını aradan çıkardım. Artık kamp eşyalarını, çadırı ve ıvır zıvırı yukarı rahatça atabileceğim. Arabanın silueti tamamen "Expedition" tarzına büründü.

Ve final dokunuşu... Dere yataklarında ve derin su geçişlerinde motoru riske atmamak için şnorkel montajını da tamamladık. Tabii her şey biter bitmez dayanamayıp aracı direkt hafif çamurlu ve tozlu bir parkura vurdum

Sıradan bir asfalt arabasından, tam teşekküllü bir arazi canavarına dönüştü. Yakında bu canavarı daha kuzeydeki ormanlık rotalarda tam kapasite test edip performans verilerini ve rotayı da sizinle paylaşacağım.

Gözüme çarpmayan, "Şunu da kesin eklemelisin" dediğiniz eksikler veya öneriler varsa yorumlarınızı bekliyorum

discovery-offroad-modifiye-dortceker.jpg

discovery-modifiye-son.jpg

bi maşallahınızı alırım :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
🧿 Maşallah , süper görünüyor. Disco 3'e beyaz renk zaten çok yakışıyor. KArartmalı siyah camlarla beyaz renk çok uyumlu duruyor. Bunun üzerine yaptığınız modifikasyonlarla çok daha heybetli olmuş aslan.

Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Geri
Üst Alt