• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Dur-Kalk Trafikte Kuru Tip DCT Şanzıman Korumaya Alma

Cruiser

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar selamlar, 2021 model kuru tip DCT şanzımanlı aracımı yeni aldım. Geçen hafta İstanbul köprü trafiğinde yaklaşık 1 saat dur kalk yaptık. Bir süre sonra ekranda 'Şanzıman aşırı ısındı, güvenli bir yerde bekleyin' uyarısı çıktı. Aracı kenara çektim 15 dakika bekledim düzeldi ama canımı sıktı. Bu şanzımanların ömrünü uzatmak için dur kalkta tam olarak ne yapmamız lazım? N konumuna mı almalıyım yoksa frene sert mi basmalıyım? Bazıları manuele al diyor bazıları S modunda kalsın diyor kafam çok karıştı. Özellikle araziye yakın yollarda da benzer sorun olur mu merak ediyorum. Bu işin aslı nedir, şanzıman ömrünü bitirmeden nasıl kullanmalıyım bu aleti?

dur kalkta boşa almana gerek yok direk frene sağlam bas herkez bişey söylüyo kafa karıştırıyo

Cruiser' Alıntı:
Bu işin aslı nedir, şanzıman ömrünü bitirmeden nasıl kullanmalıyım bu aleti?
kuru tip herkezde aynı sıkıntıyı yapar dsg falan hep aynı bunlar şanzımanı eline alırsın yakında

kuru tip pişmanlıktır araziye falan sokma sakın direk elinde kalır

Cevaplar için sağ olun ama N konumuna aldığımda da ısınma devam etti gibi geldi. Sanki kavrama tam ayrılmıyor. Özellikle yokuş yukarı dur kalkta çok fena titreme yapıyor araç. Bu şekilde kullanan çok kişi var forumda illa bir püf noktası vardır. Servis normal diyor ama güvenemedim. Acaba kalibrasyon mu lazım?

vites geçişleri sıkıntıysa servise git güncellesinler yazılımı direk düzelir

Gokhanbulut' Alıntı:
dur kalkta boşa almana gerek yok direk frene sağlam bas
frende beklemekle olmuyo o işler herkez usta kesilmiş

herkezde var o titreme kronik diyolar boşuna uğraşma sat gitsin tam otomatik bak

En Son Konular

Geri
Üst Alt