• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Jeep Compass 4x4 Aktarma Organları

Booster

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar selamlar, 2018 model Jeep Compass 4x4 aracımda son birkaç aydır aktarma organlarıyla ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Araç düşük hızlarda özellikle keskin dönüşlerde arkadan bir kasılma ve 'tak tak' şeklinde sesler yapıyor. 4WD Lock moduna aldığımda ise ekranda 'Service 4WD' uyarısı çıkıyor ve sistem kendini devreden çıkarıyor. Yetkili servise götürdüm ama bilgisayarda net bir hata kodu göremediler, mekanik olabilir dediler ama emin değiller. PTU (Power Transfer Unit) veya arka diferansiyeldeki kavrama (RDM) ile ilgili bir sorun yaşayan oldu mu? Şanzıman yağı ve diferansiyel yağlarını yeni değiştirdim ama sorun düzelmedi. Başına gelen veya Ankara'da bu işten gerçekten anlayan bir usta bilen var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

kardeş o ptu bitmiş senin direk yenisini bulmaya bak tamiri tutmaz onun

fiat grubu bunlar herkez aynı dertten muzdarip şanzımancıya göster sen onu

Booster' Alıntı:
şanzıman yağı ve diferansiyel yağlarını yeni değiştirdim ama sorun düzelmedi
yağla falan düzelmez o iş dişli kırmıştır o kesin boşuna masraf etme

SertArazi, PTU'nun bittiğini nasıl anlarız? Araç düz yolda giderken hiçbir ses yapmıyor, sadece tam tur manevralarda arkadan bir zorlanma hissediyorum. Sanki arka lastikler birbirine bağlıymış da dönmekte zorlanıyormuş gibi bir his var. Murat26, Fiat grubu diyorsun ama bu araçtaki sistem GKN üretimi değil mi? Ankara'da Şaşmaz veya Ostim tarafında bu Compass'lardan anlayan, daha önce diferansiyel indiren bildiğiniz bir yer varsa çok makbule geçer. Şanzımancıya gittim ama bu 4x4 sisteminden anlamadığını söyledi.

müşür bozulmuştur kablolara baktır direk şasemi ne yapıyor bi yerde bakmak lazım

En Son Konular

Geri
Üst Alt