Jaecoo 7 Lpg takılır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burcu

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
2
0
Selamlar arkadaşlar, Jaecoo 7 almayı düşünüyorum ama yakıt fiyatları malum, cebi biraz yorabilir gibi duruyor. Bu araçlara LPG uyumu ne durumdadır? Taktıran var mı veya 'şu kit tam uyumlu' diyebileceğiniz bir marka var mı?

Hocam araç daha çok yeni, üzerindeki 1.6 TGDI motor direkt enjeksiyonlu. Yani her önünüze gelen LPG kitini taktıramazsınız. Prins VSI-3 DI gibi özel ve pahalı kitler gerekiyor, onları bir araştırın isterseniz.

Bence sıfır arabaya yazık edersiniz. Zaten garantisi bozulur direkt. Jaecoo gibi teknolojik bir araçta elektronik aksam çok fazla, LPG ile sensör hatalarıyla uğraşmak canınızı sıkabilir.

Valla şehir içi 10-11 litrenin altına pek düşmüyor bu araç, arkadaşımda var oradan biliyorum. LPG şart aslında ama takılacak kitin maliyeti de 40-50 bin lirayı bulur. O parayı kaç kilometrede amorti edeceksiniz, iyi hesaplamak lazım.

Chery ve Jaecoo grubunun motorları aslında sağlamdır ama LPG konusunda henüz çok fazla tecrübe edinmiş kullanıcı yok piyasada. Ben olsam en azından bir 15-20 bin km biner, motorun huyunu suyunu öğrenip öyle karar verirdim.

Sıvı sistem LPG sistemleri (LDI) bunlara tam uyum sağlıyor diyorlar ama fiyatları gerçekten uçuk. Ayrıca stepne yerinden dolayı bagajdan da feragat etmeniz gerekecek. Jaecoo 7 gibi yakışıklı bir arabanın arkasında o tankı görmek istemezdim şahsen.

Hocam hiç maceraya girmeyin derim. Turbo beslemeli ve direkt enjeksiyonlu motorlarda LPG ayarı tutturmak bazen işkenceye dönüyor. Yakıtı dert ediyorsanız hibrit modellere yönelmek daha mantıklı olabilir.

Selamlar kardeşim. Jaecoo 7 bildiğin gibi 1.6 TGDI, yani turbo beslemeli ve direkt enjeksiyonlu bir motora sahip. Teknik olarak konuşursak, bu motora 'her LPG kiti olur' dersek yalan olur ama 'takılmaz' diyenlere de bakma, doğru sistemle bal gibi olur.

Bu motora Prins VSI-3 DI veya BRC Maestro gibi direkt enjeksiyonlu motorlar için özel üretilmiş, yüksek basınç uyumlu kitlerin takılması şart. Bu sistemler, benzin enjektörlerini korumak için çok az miktarda benzin de kullanarak motorun sağlığını korur. Yaklaşık %35-40 civarı yakıt tasarrufu sağlarsın.

Burada en kritik nokta işçilik; ucuza kaçıp motoru yormaktansa, bu işin piri bir yerde kaliteli bir kit ve doğru yazılımla montaj yaptırman lazım. Eğer kaliteli bir kit seçersen ne performans kaybı yaşarsın ne de arıza lambasıyla uğraşırsın. Yani özetle; doğru kit ve usta ellerde Jaecoo 7 LPG ile gayet ekonomik ve sağlıklı yürür, gönlün ferah olsun.

En Son Konular

• Geri