Kia Sportage 2000 deviri geçmeme ve motor arıza ışığı sorunu yaşayan var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vader
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vader

Yeni Üye
Dortceker uyesi
12 Ocak 2026
2
1
Selam millet, benim 2022 model Sportage ile ilgili bir sorum olacak.
Geçenlerde yokuş yukarı çıkarken araç birden kendini kısıtladı, devir 2 binin üstüne bir türlü çıkmadı ve ekranda motor arıza ışığı yandı. Kenara çekip stop ettim, beş dakika bekleyip tekrar çalıştırınca düzeldi ama içime bir kurt düştü bir kere.

, bu durum kronik mi yoksa sadece benim şanssızlığım mı? Arabanın sürüşü, konforu, o kavisli ekranı falan şahane ama böyle ufak tefek elektronik huysuzluklar insanın canını sıkıyor. Benzer tecrübesi olanlardan tavsiye bekliyorum

Merhabalar. siteye hoşgeldiniz. Yaşadığınız yer soğuk mu? Ben de aynı şeyi yaşadım geçenlerde. ama burada hava -35 e kadar düşüyordu gece. bu sorun bende kış başlangıcından sonra yaşandı

o kadar soğuk değil burası. Ama malum bu sıralar havalar sert. aynen kış başladıktan sonra oldu bu siz nasıl çözdünüz?

Ben ilk önce araca dizel antifriz katkı maddesi ekledim. sonra ilk gün kapalı garajda kaldı araba.ilk gün düzelmişti. ama sonraki gün hava yine baya soğuktu ve tekrar aynı şeyi yapmaya başladı. sonra servise götürüp bilgisayara bağladık aracı. bir sorun görünmedi.

sonra yine aynı şey yaşandı. araba durduk yere stop ediyor, start stop ışığı yanıp sönüyor ve hiçbir tepki vermiyordu.
En sonunda bir tanıdık ustaya götürdüm, aracın kızdırma bujileri değişti.

Yan sanayi taktırdım kızdırma bujilerini. 6000 TL civarı bir masrafı oldu.

Şimdi havalar yine soğuk ama aracım hem sabah çalışırken hem de giderken herhangi bir sorun yaşatmadı.

En Son Konular

• Geri