• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Kilometresi Düşük Olsa Bile Yıllık Bakım Neden Yapılmalıdır?

ExpeditionTR

Sorumlu
Moderator
Selamlar herkese, 2021 model bir L200 kullanıcısıyım. Aracımı sadece hafta sonları yayla evine gitmek için kullanıyorum ve geçtiğimiz yıl sadece 3.000 kilometre yol yaptım. Yetkili servis arayıp yıllık bakım zamanının geldiğini söyledi ama bu kadar az kilometrede yağ ve filtre değişimine gerçekten gerek var mı? Yağın durduğu yerde oksitlendiğini ve özelliğini yitirdiğini söyleyenler var, diğer taraftan bunun tamamen servislerin para tuzağı olduğunu iddia edenler de mevcut. Özellikle arazi araçlarında, araç uzun süre yatınca motordaki yağın viskozitesinin bozulup bozulmadığı konusunda teknik bilgisi olanlar aydınlatabilir mi?

yağa bişey olmaz usta 3 bin km de yağmı değişir bin git direk

herkez tutturmuş bi yıllık bakım falan filan boş işler bunlar kardeşim 10 bini bekle

ExpeditionTR' Alıntı:
geçtiğimiz yıl sadece 3.000 kilometre yol yaptım
hocam şakamı yapıyosun 3 binde yağmı değişir parana yazık valla

servisler para koparcak yer arıyor bakma sen onlara 2 sene bin birşey olmaz

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler ancak aklımdaki soru işaretleri tam gitmedi. Turbonun sağlığı ve motor bloğu için endişeleniyorum. Bazı teknik makalelerde araç çalışmasa bile yağın içinde nem biriktiğini ve asit dengesinin bozulduğunu okumuştum. Ayrıca filtre kağıtlarının da zamanla özelliğini yitirip parçalanma riski varmış. Ben aracı ara sıra ağır arazide zorluyorum, bu durum motoru daha çok yormaz mı? Yani 1 yıl kuralına uymalı mıyım yoksa 1.5 yıla kadar esnetsem risk almış olur muyum?

araziye giriyosan değiştir tabi ama 3 bin çok az bişey olmaz

ExpeditionTR' Alıntı:
yağın içinde nem biriktiğini ve asit dengesinin bozulduğunu okumuştum
yağ kapağını aç bak köpük yoksa bin git usta o kadar okuma bozarsın kafayı

direk bin git usta kurcalama bukadar herkez 15 binde bir giriyor bakıma

usta araba sıfır sayılır bişey olmaz 2 seneye kadar yolu var

Online yöneticiler

En Son Konular

Geri
Üst Alt