Opel Grandland Alınır mı ?

Ranger_Raptor

Yeni Üye
Dortceker uyesi
14 Ocak 2026
7
1
Arkadaşlar selamlar, SUV arayışındayım ve Opel Grandland tasarımıyla son dönemde bayağı aklımı çeliyor. Ancak 3008 ile aynı altyapıyı kullandığını biliyorum, yine de Opel tarafı daha mı mantıklı? 1.2 PureTech motor performansı nasıl, yakıtı üzer mi? Kullanan veya tecrübesi olanlar kronik bir sıkıntısı olup olmadığı konusunda yardımcı olabilir mi?

Hocam selam, yaklaşık 6 aydır makyajlı kasa 1.2 benzinliyi kullanıyorum. Şehir içi trafiğinde 8.5 - 9 litre civarı yakıyor ama uzun yolda 6 litrelere kadar düşürebiliyorum. EAT8 şanzımanla motorun uyumu harika, vites geçişlerini hissetmiyorsun bile. Bence bu fiyata alınabilecek en derli toplu SUV.

3008 ile kıyaslayacak olursak; 3008 biraz daha teknolojik ve 'oyuncaklı' duruyor ama Grandland daha ağırbaşlı ve ergonomik. Özellikle o meşhur AGR koltuklar uzun yolda inanılmaz rahat ettiriyor. Bel ağrısı çeken biriysen sadece o koltuklar için bile tercih edilir.

Ben de niyetlendim ama ikinci el piyasası beni biraz düşündürüyor. Bir Sportage veya Tucson kadar hızlı satılmıyor gibi bir algı var. Ama biniciysen, uzun süre kullanacaksan malzeme kalitesi ve yol tutuşuyla seni kesinlikle üzmez. Alman hissini hala bir nebze koruyorlar.

1.5 dizelini kullanıyorum, torku çok yerinde. Benzinli olan 1.2 PureTech de ödüllü bir motor ama bakımlarını aksatmamak lazım, özellikle yağ seçimi bu motorlarda kritik. Kapı içlerindeki sert plastikler bazen can sıkabiliyor ama genel izolasyon ve sessizlik sınıf ortalamasının üzerinde.

Hocam bence hiç düşünme git bir test sürüşü yap. Ben de çok kararsızdım, bayide aracı inceleyince o Matrix LED farların gece performansı ve sürüş konforu beni ikna etti. Alacaksan mutlaka Ultimate donanım bakmanı öneririm, dolu dolu olunca aracın karakteri çok değişiyor.

En Son Konular

• Geri