Ranger mı Hilux mı? Çamurda Hangisi Daha iyi?

Ranger_Raptor

Yeni Üye
Dortceker uyesi
14 Ocak 2026
7
1
Selam millet, başlıkta da belirttiğim gibi ağır çamur parkurları için bir pick-up bakıyorum. Ranger'ın heybeti ve torku mu, yoksa Hilux'ın o efsaneleşmiş sağlamlığı mı? Özellikle derin balçıkta hangisinin alt takımı daha dayanıklı ve diferansiyel kilidi daha verimli çalışıyor? Tecrübeli abilerimden fikir bekliyorum.

Hocam selam, eğer derdin sadece ağır çamursa hiç düşünme Toyota Hilux al. Ranger'ın elektroniği çamurda bazen sapıtabiliyor ama Toyota'nın mekanik direnci tartışılmaz. 2.8 motorlu bir Invincible alırsan o tork seni her türlü balçıktan çıkarır.

Ranger dediğin araç 10 ileri şanzımanla geliyor, çamurda vites oranlarını çok daha iyi ayarlıyor. Ayrıca Wildtrak modellerindeki çekiş kontrol sistemi Hilux'tan çok daha hızlı tepki veriyor. Ben iki sene Ranger kullandım, doğru lastikle (MT) batmayacağı yer yok.

Valla beyler ister Toyota alın ister Ford, bu devirde yedek parça fiyatlarını gördünüz mü? Geçen hafta bir aks körüğü değiştim, içim gitti. Çamura girecekseniz önce cüzdanı sağlam tutun. İkisi de masraf kapısı, Ranger'ın sensörleri bozulur, Hilux'ın makasları ses yapar.

Kesinlikle Ranger! Görünüşü yeter bir kere. Hilux dediğin araç hala 90'lardan kalma kamyonet gibi hissettiriyor. Çamurda o 500 Nm torkun verdiği güveni başka hiçbir pick-up veremez. Ford bu işin vatanından geliyor sonuçta.

Ya arkadaşlar bırakın bu işleri, off-road dediğin olay lastikte biter. İsterse altında tank olsun, diş derinliği düşük bir AT lastikle o çamurda kalırsın. Ben standart bir Hilux ile ne Rangerlar çektim balçıktan. Önemli olan altındaki donanım değil, direksiyondaki kafa.

İkinci el piyasasına da bakmak lazım. Yarın bir gün çamurdan sıkılıp satayım dersen Hilux altın gibidir, hemen gider. Ranger'ın piyasası biraz daha ağır ilerliyor ve modifiye görmüşse insanlar çekinerek yaklaşıyor. Ama konfor dersen Ford bir adım önde.

Teknik olarak konuşmak gerekirse, Hilux'ın arka kilitli diferansiyeli çamurda çok daha kararlı çalışıyor. Ranger'da bazen yazılımsal müdahaleler motorun gücünü kesebiliyor, bu da devirden düşmene sebep olur. Ağır off-road ve derin çamur için ben oyumu her zaman Japon mühendisliğinden yana kullanırım.

En Son Konular

• Geri