• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

SUV Araçlarda Periyodik Bakım Kilometresi Neden Önemli?

Booster

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar merhaba, yeni bir 2018 model 4x4 SUV sahibi oldum ancak kafam periyodik bakım konusunda çok karışık. Kitapçıkta 15.000 km yazıyor ama forumlarda bazıları 7.500 km'de bir ağır arazi şartları sebebiyle yağ değişimi yapılması gerektiğini söylüyor. Özellikle turbo sağlığı ve diferansiyel yağlarının ömrü açısından bu kilometrenin hayati önemi var mı? Aracımı hem şehir içinde hem de hafta sonları hafif-orta zorlukta arazide kullanıyorum. Tozlu yollar ve su geçişleri bakımı öne çekmeli mi? Tecrübeli arkadaşlar ve ustalar fikir verirse sevinirim, her kafadan farklı ses çıkıyor. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

yağ dediğin bişey değil herkez abartıyo git sanayiye 20 binde bir değiş direk devam et

benim pick up 250 binde daha bi kere vaktinde gitmedim taş gibi araba bişey olmaz

Booster' Alıntı:
Tozlu yollar ve su geçişleri bakımı öne çekmeli mi
suya girince direk şanzımana baktır herkez anlamaz o işten

Anladım ama sadece motor yağı değil, defransiyel ve şanzıman yağları için de endişeliyim. Ağır çamurda zorladığım zaman araba çok ısınıyor. Bu durum yağın özelliğini yitirmesine sebep olur mu? Ayrıca yakıt filtresi de önemli diyorlar arazi araçlarında. Özellikle enjektör sağlığı için bu bakımları aksatmak masraf açar mı? Servis fiyatları çok uçmuş durumda ama sanayideki ustalara da güvenebilir miyim bu konuda emin değilim.

çamurda zorladıysan direk baskı balataya bak yağ mağ hikaye

ZorluYolcu' Alıntı:
taş gibi araba bişey olmaz
valla bi gün elinde kalır o turbo o zaman görürsün taş gibi arabayı

yakıt filtresini her bakımda değişmezsen enjektörler direk çöp olur söyliyim

En Son Konular

Geri
Üst Alt