• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Suzuki Smart Hybrid (MHEV) Sistemi Deneyimleri

Vader

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar merhaba, yeni nesil Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet Smart Hybrid (MHEV) almayı düşünüyorum ama kafamda deli sorular var. Bu 48V sistem arazi koşullarında ne kadar dayanıklı? Akü biterse yolda bırakır mı? Özellikle ağır hizmette kullanan var mı? Hibrit bataryasının ömrü ne kadar gider, değişim maliyetleri can yakar mı? Bir de kalkışlarda gerçekten tork desteği hissediliyor mu yoksa sadece pazarlama taktiği mi? Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.

bosch car servise git sor onlar anlar bu işlerden boşver hibriti

Vader' Alıntı:
Akü biterse yolda bırakır mı?
akü biterse vurduramazsın herkez öyle diyor direk çekici lazım

suzuki eskiden sağlamdı şimdi herşeye pil koydular masraf kapısı bunlar

Beyler teknik detay lazım bana, sanayi ağzından ziyade kullanıcı yorumu arıyorum. 48V sistemin marş motoru yerine geçen o ISG ünitesi çamurlu geçişlerde sıkıntı çıkarır mı? Bir de kışın eksi derecelerde rejeneratif frenleme performansı nasıl etkileniyor? Arabayı kamp yüküyle kullanacağım için bu hibrit desteği rampada bayılmasını önler mi merak ediyorum. Şanzımanla uyumu nasıl?

rampada bayılmaz turbo var zaten elektrik hikaye o işlere takılma

Vader' Alıntı:
sanayi ağzından ziyade kullanıcı yorumu arıyorum
burda herkez usta zaten sen git bayiden test sürüşü yap en iyisi

o sistem arıza verirse parçası pahalıdır direk yetkili servise gidersin dökülürsün

Vader' Alıntı:
Şanzımanla uyumu nasıl?
şanzıman tork konvertörlü o bozulmaz ama pil işi sakat direk masraf açar

Geri
Üst Alt