Torres alınır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cem35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cem35

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
5
1
Arkadaşlar KGM Torres almayı düşünüyorum, tasarımı çok hoşuma gitti. Bu paraya değer mi, kullanıcıları ne diyor?

Kesinlikle değer kardeşim. Bu fiyata alabileceğin en heybetli, en dolu ve gerçek 4x4 ruhunu yansıtan tek araç bu. Tank gibi maşallah, yolda herkes dönüp bakıyor.

Heybetine aldanıp paranı sokağa atma. O araba o kasayı çekmiyor, yakıt tüketimi şehir içinde 12-13 litreden aşağı düşmez. Ayrıca ikinci eli tam bir ölü, satmaya kalksan aylarca beklersin.

Yakıt diyorsun da 1.5 motorun ne yakmasını bekliyorsun? Boş paket Almanlara dünya para verip trim sesi dinleyeceğine, gel Torres'teki konforu ve malzeme kalitesini gör. Şahsuvaroğlu güvencesi var arkasında.

Hangi güvence? Anadolu'nun bir şehrinde yolda kalsan parça beklerken saçın sakalın ağarır. Servis ağı çok zayıf. Tasarımı da zaten Range Rover çakması gibi duruyor, özgünlük sıfır.

Çakma dediğin aracın tasarımı ödül aldı, senin o bindiğin 'özgün' arabalar her köşe başında taksi gibi geziyor. Torres bir karakterdir, arazi yeteneğiyle o övdüğün tüm şehir SUV'larını ipe dizer.

Arazi mi? Altındaki şanzıman eski teknoloji, vites geçişleri hantal. Şehir içinde AVM otoparkına girerken bile ter döktürür insana o hantallıkla. Sırf tipi var diye bu risk alınmaz.

Aisin şanzımana hantal demek arabadan hiç anlamıyorum demektir. Dünyanın en sağlam şanzımanlarından biridir o. Sen git o plastik yığını araçlarına binmeye devam et, Torres gerçek SUV binicisi içindir!

Bak güzel kardeşim, bir usta olarak dürüstçe söyleyeyim; Torres aslında eski SsangYong, yeni adıyla KGM'nin son dönemdeki en iddialı işi. Teknik açıdan bakarsak, kaputun altındaki 1.5 Turbo GDI motor gayet sağlam, torku da yerinde. Ama en büyük artısı üzerindeki 6 ileri Aisin şanzıman; bu şanzıman dünyaca rüştünü ispatlamış, kolay kolay arıza çıkarıp bizi sanayide uğraştırmayan cinsten. Şasisi tank gibidir, güven verir. Gelelim fasulyenin faydalarına: Yakıtı şehir içinde biraz iştahlıdır, bunu bilerek al. İkinci eli bir Alman ya da Japon kadar hızlı dönmez ama 'ben biniciyim, konfor ve heybet arıyorum' diyorsan bu fiyat bandında bu donanımı başka yerde zor bulursun. Parça tedariki artık eskisi gibi dert değil, distribütör arkasında. Özetle; uzun yıllar bineceksen, kronik sorunla boğuşmak istemiyorsan temiz bir Torres kesinlikle alınır.

En Son Konular

• Geri