Yeni Opel Frontera

GarajGandi

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
6
0
Beyler selamlar, yeni Opel Frontera'yı gördünüz mü? Eski o sert, arazi canavarı Frontera gitmiş, yerine Crossland'in halefi gibi bir SUV gelmiş. Elektrikli ve hibrit seçenekleriyle dönüyor. Sizce o eski ruhu yaşatabilir mi yoksa sadece isim mi pazarlıyorlar? Tasarımı biraz kutu gibi geldi bana ama fena da durmuyor.

Valla GarajGandi, bence sadece isim pazarlaması. Eski Frontera gerçek bir 4x4 idi, şasili arabaydı. Bu yeni hali bildiğin yükseltilmiş hatchback gibi duruyor. Ama şehir içi için şık olmuş, yalan yok.

Tasarım bence çok başarılı olmuş, o ön 'Vizor' paneli Frontera'nın o köşeli yapısına yakışmış. İç mekandaki minimalist hava ve geniş ekranlar da teknoloji sevenleri çeker. Ben özellikle tam elektrikli versiyonunun menzilini merak ediyorum.

Benim için önemli olan bagaj hacmi ve iç genişlik. 460 litrelik bir bagajdan bahsediliyor, koltuklar yatınca 1600 litreye kadar çıkıyormuş. Tam bir aile arabası kıvamında olmuş. Crossland'den sonra ilaç gibi gelir çocuklu ailelere.

Stellantis platformu kullanıyor sonuçta, muhtemelen yeni Citroen C3 Aircross ile kardeş olacaklar. Teknik olarak çok büyük bir sürpriz beklememek lazım ama Opel'in süspansiyon sertliği ve direksiyon hissiyatı her zaman daha karakterli hissettirir.

Eski Frontera ile dağa bayıra çıkardık, bununla ancak AVM otoparkına girilir herhalde :) Şaka bir yana, hafif arazi ve kamp yolları için yerden yüksekliği yeterli olur ama fazlasını beklememek lazım. Şehirli bir SUV bu artık.

Türkiye fiyatı ne olur asıl mesele o. Eğer elektrikli motoruyla %10'luk ÖTV dilimine girmeyi başarırsa piyasayı fena sallar. Şu anki piyasada fiyat/performans dengesini tutturursa çok satar gibi duruyor.

En Son Konular

• Geri