• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Dacia Sandero Stepway Otomatik Şanzıman İncelemesi

Booster

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar arkadaşlar, Dacia Sandero Stepway 1.0 TCe 90 bg CVT şanzımanlı modelini almayı düşünüyorum. Şehir içi trafiğinde ve hafta sonları hafif arazi yollarında, yayla çıkışlarında üzermi merak ediyorum. Özellikle bu yeni CVT şanzıman ısınma yapar mı, dik rampalarda geri kaçırma veya bayılma durumu olur mu? Daha önce EDC vardı şimdi CVT'ye dönmüşler. Yakıt tüketimi ve şanzıman ömrü hakkında tecrübesi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Herkez farklı bir şey söylüyor kafam çok karıştı.

cvt dediğin şey scooter motoru gibi bağırır gitmez direk manuel bak sen

araziye gelmez o araba herkez suv sanıyor ama bildiğin yüksek hb işte zorlama şanzımanı eline alırsın

Booster' Alıntı:
yeni CVT şanzıman ısınma yapar mı
ısınır tabi karda çamurda iki patinaj çeksen korumaya alır kendini dacia bu sonuçta

Gelen yorumlar için teşekkürler ama ben ağır ofroad yapmayacağım sadece bozuk köy yolları ve dik asfalt rampalar için soruyorum. 2024 model almayı planlıyorum belki güncellemeyle bu ısınma işini çözmüşlerdir. Şanzıman yağı değişimi kaç binde yapılıyor bir de servis maliyetleri çok mu yüksek? Bir de performans olarak çok mu hantal kalıyor?

servis ne derse yarısını yap herkez 60 bin der sen 30 binde bir yağı değiştir şanzıman anca öyle yaşar

Deniz16' Alıntı:
zorlama şanzımanı eline alırsın
aynen öyle usta narin alet bunlar direk şehir içinde kullanıcaksın

abi o paraya 20 model duster bakılır şanzıman falan uğraşmazsın dacia nın en zayıf halkası o şanzıman bence

rampa yukarı bayılır o araba yanına yanaşma direk manuel al kafan rahat etsin dacia grubunda otomatik her zaman risk

En Son Konular

Geri
Üst Alt