• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Jeep Wrangler 2.0 Turbo Motor Soğutma Suyu Eksiltme Şikayetleri

DasAuto

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Selamlar arkadaşlar, 2021 model Jeep Wrangler JL 2.0 Turbo aracımda yaklaşık 3 aydır çözülemeyen bir soğutma suyu eksiltme sorunu var. Araç şu an 45.000 km'de. Her 2000 kilometrede bir genleşme kabındaki su minimum seviyenin altına düşüyor. Yetkili servise götürdüm, basınç testi yaptılar ama sistemde kaçak bulamadılar. Aracın altında herhangi bir su izi veya garajda damlama görmüyorum. Motor yağı temiz, sütlü kahve rengi falan yok yani conta yakmış olamaz diye düşünüyorum. Ama sürekli su eklemekten bıktım. Bu motoru kullanan diğer arkadaşlarda da benzer bir durum var mı? Turbo soğutma hatlarından şüpheleniyorum ama servis normal diyor. Deneyimi olanlar paylaşırsa sevinirim.

o motorlar oyle abi herkezde var ayni durum direk ekle devam et bozma moralini

genlesme kabının kapagını degistir yan sanayi takmıslardır belkide kacırıyodur direk

DasAuto' Alıntı:
Yetkili servise götürdüm, basınç testi yaptılar ama sistemde kaçak bulamadılar.
servis anlamaz usta bakıcak ona direk sanayiye git bosuna vakit kaybetme

Arkadaşlar kapak sağlam, orijinal parça. Ama eksiltme miktarı ayda 1 litreyi bulmaya başladı. Sabahları ilk çalıştırmada hafif bir sarsıntı oluyor ama hemen geçiyor. Acaba silindir içine mi sızıyor? Turbo hortumlarında terleme bile yok, her yer kuru. Jeep gruplarında bu 2.0 motorların termostat gövdesinden kaçırdığını okumuştum ama gözle görülür bir şey yok.

termostat govdesi plastiktir o catlıyo herkezde direk degis kurtul

En Son Konular

Geri
Üst Alt