• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

DCT ve EDC Şanzımanlarda Keçe Patlaması Neden Olur?

Booster

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar selam, 2018 model EDC şanzımanlı aracımda bugün canımı sıkan bir olay yaşadım. Aracın altında ciddi miktarda yağ kaçağı fark ettim ve servise çektiğimde keçe patlamış dediler. Bu DCT ve EDC çift kavramalı şanzımanlarda keçe patlaması neden bu kadar yaygın? Özellikle off-road gezilerinde ya da dik rampalarda şanzımanı zorladığımızda içerideki basınç mı artıyor yoksa aşırı ısınma mı keçeleri bozuyor? Daha önce bu sorunu yaşayıp revizyon yaptıran var mı aranızda yoksa sadece keçe değişimiyle kurtarabilir miyiz? Masrafı bayağı ağır olacak gibi duruyor, kronik bir durum mu yoksa benim kullanım hatam mı merak ediyorum.

kardeş o şanzımanlar şehir içi arabası araziye gelmez direk patlatır keçeyi zorlamayacan

ısınmadan dolayı yapıyo o keçeler direk dayanmıyo herkez şikayetçi bu durumdan

Booster' Alıntı:
keçe patlaması neden bu kadar yaygın
çünkü çok narin o sistemler zorlamaya gelmiyo sanayide usta bulacan

Cevaplar için sağ olun ama araç daha 60 binde. Geçen hafta bir çamur geçişinde biraz patinaja kaldı vites kutusu uyarısı verdi hemen kenara çektim. Ondan sonra bu sızıntı başladı. Usta şimdi şanzıman komple inecek baskı balataya yağ bulaştıysa o da değişecek diyor. Sadece bir keçe için bu kadar masraf çıkması can sıkıcı. Acaba içindeki yağın kalitesiyle mi alakalı yoksa tamamen kronik bir tasarım hatası mı bu? Araziye de çıkmayacaksak neden 4x4 araç alıyoruz anlamıyorum.

direk kronik o uğraşma hiç yaptır sat kurtul edc pişmanlıktır

EgeaEfsane' Alıntı:
sanayide usta bulacan
ustanın iyisini bulmazsan o şanzıman bi daha ayar tutmaz herkez yapamaz o işi

balata yağlandıysa zaten o araba gitmez kaçırır direk sanzımanı indirt bak

soğutucu taktırıyor bazıları öyle çözüyorlar valla hararet yapınca keçe meçe kalmaz

En Son Konular

Geri
Üst Alt