• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

İkinci El Toyota SUV Piyasası ve Değer Kaybı Analizi

DagBayir

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Son dönemdeki ekonomik dalgalanmalar malumunuz. İkinci el Toyota SUV piyasasını yakından takip etmeye çalışıyorum ancak kafam çok karışık. Özellikle Land Cruiser Prado ve RAV4 modelleri arasında bir kıyaslama yapmaya çalışıyorum. Bir yanda Japon sorunsuzluğu denilen o meşhur algı var, diğer yanda ise sürekli artan yedek parça maliyetleri ve kasko değerleri söz konusu. Arazi performansı benim için kritik ama şehir içi kullanımı ve yakıt tüketimi de cüzdanı yormasın istiyorum. Sizce 10-15 yaşındaki bir Toyota SUV almak şu an mantıklı mı yoksa değer kaybı ve bakım masrafları yüzünden elimizde mi patlar? Piyasadaki balonun sönüp sönmeyeceği konusunda öngörüleri olan tecrübeli üyelerden fikir bekliyorum.

toyota dedinmi bakmican direk alcan sanayiye yolun düşmez herkez biliyo bunu

DagBayir' Alıntı:
10-15 yaşındaki bir Toyota SUV almak şu an mantıklı mı
kardeş japondan şaşma piyasası ölmez herkez kapış kapış alıyo bunları

V8Voyager ve EgeaEfsane, yorumlarınız için teşekkürler ama 'sanayiye düşmez' demek biraz iyimser değil mi? Sonuçta 300 bin kilometreyi devirmiş araçlardan bahsediyoruz. Özellikle enjektör sorunları ve şanzıman revizyonu gibi kalemler bugün çok ciddi rakamlara ulaştı. Bugün bir Prado 120 kasaya baksak piyasası 1.5 milyondan başlıyor, üstüne bir o kadar da masraf çıkarmasından korkuyorum. Acaba daha düşük modelli ama temiz bir Hilux bakmak daha mı mantıklı olur? Arazi kabiliyeti açısından Prado'yu aratır mı merak ediyorum.

hilux konfor aratır ama masrafı üzmez direk gir bu işe herkes memnun

Moderatör tarafında düzenlendi:
pradoyla hilux bir tutulmaz direk al toyota malı her türlü gider herkez bakamaz o arabaya

Konuyu okuyanlar
0 dk
Geri
Üst Alt