• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Toyota Otomatik Şanzıman Tipleri: CVT vs. E-CVT Farkı

CamurCengaveri

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar arkadaşlar, yeni bir Toyota SUV bakıyorum ama şanzıman konusu kafamı çok karıştırdı. Özellikle hibrit modellerdeki E-CVT ile normal benzinli modellerdeki standart CVT arasında ne gibi teknik farklar var? Arazide veya ağır yük altında hangisi daha dayanıklıdır? Bazıları E-CVT'nin aslında bir dişli sistemi olduğunu, içinde kayış bulunmadığını söylüyor. Bu durum vites geçişlerini, ısınma sorununu ve uzun ömürlülüğü nasıl etkiler? Özellikle ağır off-road şartlarında veya dik rampalarda bu şanzımanlar üzermi? Tecrübeli abilerimden, özellikle arazide bu araçları kullananlardan detaylı bilgi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

cvt dediğin şey scooter motoru gibi kayışla çalışır arazide direk elinde kalır sakın bulaşma

CamurCengaveri' Alıntı:
Tecrübeli abilerimden özellikle arazide bu araçları kullananlardan detaylı bilgi bekliyorum
kardeş o şanzımanla çamura falan girilmez herkez biliyor bunu sen direk düz vites bak

Cevaplar için sağ olun ama E-CVT'nin yapısı normal CVT'den tamamen farklıymış galiba. Gezegensel dişli seti varmış içinde yani klasik CVT gibi kayış koparma veya sıyırma derdi yok diyorlar. Hibrit RAV4 kullanan var mı aranızda hiç? Şehir içinde çok konforlu deniyor ama dik rampada veya hafif arazide ısınma yapar mı onu merak ediyorum. Bir de sanayide bu E-CVT sisteminden anlayan usta bulabilir miyiz yoksa direk yetkili servise mi mahkumuz?

araç dediğin vitesi hissettirecek rampa falan dayanmaz o şanzımanlar şişer kalırsın yolda

CamurCengaveri' Alıntı:
Gezegensel dişli seti varmış içinde yani klasik CVT gibi kayış koparma veya sıyırma derdi yok diyorlar
valla dişli mişli anlamam ben usta ne derse o e cvt falan uğraşılmaz sanayide yaptıramazsın direk masraf

Konuyu okuyanlar
0 dk
Geri
Üst Alt