Nissan Qashqai Su Alıyor

Anadolu4x4

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
5
1
Selam arkadaşlar, 2020 model Qashqai aracım var. Dün geceki şiddetli yağmurdan sonra bu sabah şoför tarafındaki paspasın bildiğin göl olduğunu fark ettim. Kapı fitillerinde bir yırtık falan da göremedim. Başına gelen var mı? Nereye bakmam lazım, canım çok sıkıldı.

Geçmiş olsun hocam. Eğer aracında sunroof varsa %90 tahliye kanalları tıkanmıştır. Çamur, toz derken o kanallar kapanıyor, su gidemeyince içeri veriyor. Bir hava tutturmanı öneririm.

Aynı sorun benim 2017 modelde de olmuştu. Sunroof giderleri dışında ön camın altındaki ızgaralara (fıskiye dibine) bak derim. Orada yaprak falan biriktiyse su silecek motorunun oradan içeri sızıyor.

Hocam kronik bir durum olabilir, bazı forumlarda kapı içindeki izolasyonun açıldığını ve suyun oradan hoparlör boşluğundan falan girdiğini okumuştum. Paspasın yan tarafındaki bakaliti söküp bir kontrol et istersen.

Bence hiç vakit kaybetmeden servise götür. Eğer garantisi devam ediyorsa zaten bakmak zorundalar. Su işi şakaya gelmez, alt taban halısı kurumazsa ileride felaket koku yapar, elektrik aksamını da oksitlendirir.

Benzer bir durum başıma geldiğinde klimanın tahliye borusu yerinden çıkmıştı ama sen yağmurdan sonra demişsin. Yine de bir ihtimal aklında olsun. Bir de tavan raylarının bağlantı noktalarını kontrol ettir.

Dostum hemen bir döşemeciye git ve o taban halısını kuruttur. Üstten kuru görünür ama altı sünger olduğu için suyu hapseder. Giderleri temizletmek kolay iş ama asıl o nemi atmak dert.

En Son Konular

• Geri