Nissan Qashqai'de Vites Değiştirme Sorunu

DagDavut

Yeni Üye
Dortceker uyesi
15 Ocak 2026
7
1
Merhaba, Nissan Qashqai araç sahibi olarak son zamanlarda vites değiştirme sırasında ortaya çıkan bir sorundan dolayı oldukça rahatsız oldum. Araçım belirli hızlarda vites değiştirirken aniden zorlanmaya başlıyor ve bu durum sürüşü oldukça zorlaştırıyor. Bu sorunun nedeni ile ilgili olarak araştırma yaptım ve araçların vites kutusundaki valflerin proper çalışmaması ya da yanlış Ayarlanmış bir sensör olabilir gibi göründüğünü öğrendim. Ayrıca, araçta kullanılan amortisörlerdeki bir kusur ya da sistemdeki bir arıza da bu soruna neden olabilir.

Siz değerli arkadaşlardan bu sorunumun çözümü için yardım istiyorum.

Selamlar, bu durum şanzıman tipine göre değişir.

Eğer aracın CVT otomatik şanzımansa, ilk önce şanzıman yağı seviyesini ve ömrünü kontrol ettir; bu kutular yağ değişimine çok hassastır. Ayrıca vites seçim sensörü (Inhibitor Switch) arızası vitesin 'P' veya 'N' konumunda takılmasına neden olabilir.

Eğer manuel kullanıyorsan, debriyaj alt ve üst merkezleri kaçırıyor olabilir veya baskı balata bitmek üzeredir. Vites halatlarının yağsız kalması ya da burçların eskimesi de geçişleri sertleştirir. Vakit kaybetmeden bir OBD cihazına bağlatıp şanzıman beyninden hata kodlarına baktırmanı öneririm, masraf büyümeden önlem alsan iyi olur

En Son Konular

• Geri